Enzo G. CastellariScénář:
Enzo G. CastellariKamera:
Roberto GiromettiHrají:
Bud Spencer, Philip Michael Thomas, Christopher Atkins, Vadim Glowna, Jackie Davis, Andrea GirolamiObsahy(1)
Bud Spencer ako súkromný detektív Jack Costello oplýva okrem impozantných telesných rozmerov aj schopnosťou poradiť si s odpornými zločincami za každých okolností. Dnes vyšetruje smrť dieťaťa. Je ďalšou obeťou neznámeho sériového vraha, ktorého média príznačne nazvali miamským vrahom? (oficiální text distributora)
Keď porovnám Extra large s Big manom, musím uznať že Big man, čo sa týka scénara, je oveľa lepší. V Extra large je výkon Spencera docela až na malé výnimky slušný, čo sa však podľa mňa nemá povedať o jeho kolegovi a Spencerovej kamarátke Márii, ktorí iných naháňali len do postele, z čoho som bol pobúrený, pretože to dosť ubralo zo Spencerovej konzervatívnej normy, ako sme u neho zvyknutí. Preto európsky Big Man je pre mňa lepší, než Extra Large, za ktorý by sa mali Američania s prispením dvoch spomenutých postáv, hanbiť! ()
Jack Costello jde do případu po hlavě a někdy i po pěsti, což se mu často vyplácí. ()
Ačkoliv jsem blázen do hororového žánru, psychologických filmů a na svém kontě mám i několik článků o masových vrazích, tak násilí páchané na děckách se mi příčí. Proto jsem zprvu přistupoval k tomuto dílu dost skepticky a s opovržením. Tvůrci si však tentokrát docela pohráli s atmosférou i samotnou zápletkou a podařilo se jim to ukočírovat v rámci přijatelnosti. Je sice pravda, že občas to bylo dost přitažené za vlasy, ale jinak dokázali udržet průměrnou laťku kvality tohoto seriálu. Bud byl spíše v pozadí, což zas nebylo tak špatné. Psychopatických ksichtů tu bylo taky dost, takže dávám 60%. ()
Tohle je plnohodnotná detektivka, která si zachovává rysy počestnosti a nerachtá se v krvi. Hlavní podezřelý se sice ukáže být pachatelem, jenže mezitím nám tvůrci předhodí ještě několik dalších slizkých a slizčích chlápků, kteří by zabíjení holčiček mohli mít rádi. Což je celkem fajn a divák se do konce inscenace těší, že měl pravdu a jím označený slizoun maximus je pachatel. Na poměry Extralarge nebývalá kvalita. ()
slabšie krimi, ktoré však zaujme početnými podozrivými . Aj keď mierne nelogická zápletka, ktorú však určite neodhadnete a odhalenie na konci vás určite prekvapí ()