Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (330)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice mě to skvěle vtáhlo do děje a celé je to natočeno velmi efektně, ale vykonstruovanost scénáře občas dosahuje míry téměř nesnesitelné. Předkládanému ději jednoduše nelze věřit ani při nejlepší možné vůli, a je to u mě hlavním důvodem, proč jsem byl z toho filmu nakonec dost rozčarovaný. Na druhou stranu, pokud se k filmu přistoupí čistě jako k odpočinkové zábavě, funguje to v podstatě bez výhrad. Španělé prostě umí. UPDATE 1.11.2019 - Na podruhé mě to bavilo snad ještě víc než poprvé, ten příběh je prostě tak dobrý, že u toho člověk na všechno zapomene, a nechá se tím plně strhnout. Všechny ty zvraty a překvapivá odhalení, kterých je ten film plný, mě i napodruhé tak moc dostaly, že bych asi neměl problém dát i plné hodnocení, a btw. vzdáleně mi to dokonce připomnělo film Rašómon - tím, jak to ukazuje, jak je pravda relativní a nestálá. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěná hra na kočku a myš, kde se místy střídají role a snaha najít pravdu se zdá býti marná. Režisér skvěle buduje nepředvídatelnost po celou stopáž a snaží se vyhnout zajetým klišé. Možná místy tlačí na pilu, co se týče dějových zvratů včetně závěru, to však nic nemění na tom, že to znamenitě funguje a jít se vymočit během filmu je nemožné. 85% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla skutečná lahůdka. Další z těch geniálních scénářů, kde si tvůrci vystačili s deseti herci! Někdo by si možná v úvodu mohl říci k čemu 106 minut filmu k tak banální úvodní zápletce? O čem bude ta další hodina a půl? Ale bát se nemusí. Scénář je v pravdě geniální a i nepříjemného napětí je film plný. Zprvu jsem si říkal, že tohle téma tu už bylo mockrát. Někdo někoho kilne a  aby se na to nepřišlo, v rámci zametání stop páchá další zločiny, ale při tom dělá i stále více chyb. Já na detektivky nikdy moc nebyl, ani mne nebaví je číst a tak jsem pointu neodhalil. Respektive jsem měl jednu z teorií, která ve filmu zazněla, ale kterou nám nedektivkářům tvůrci schválně naservírovali, abychom si mohli říkat jak jsme dobrý a jak je ten děj easy... O to větší byla ta rána, když mi spadla čelist z výšky na stůl v závěru filmu. Super záležitost a s čistým svědomím dávám za 5 křížků do mapy. * * * * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když se na konci zamyslíte nad tím, co jste viděli, máte před sebou v podstatě tuctový kriminální příběh. Nicméně jeho podání, ten způsob, jakým si s vámi scénář pohraje a jak důkladně vás zmate, je obdivuhodný. Trochu Agatha Christie, trochu Hitchcock, mazaná zábava... A možná také o něco delší stopáž než bylo nutné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Z mé 30-leté kariéry znám dva druhy klientů. Takové, kteří svou situaci odhadnou a spolupracují, přesto, že to může být nepříjemné, a takové, kteří se mají za lišáky a čekají, že je z toho vysekám, aniž by hnuli prstem. Vy patříte k té druhé sortě. Ale prozradím vám dvě tajemství. Bez utrpení není ani vykoupení. A vy nejste chytřejší než já.“ Snímek Contratiempo ustál má vysoká očekávání a ukázal, že je dalším z řady kvalitních thrillerů ze Španělska, které už bez nadsázky začínám považovat za nefalšovanou velmoc tohoto žánru. A Oriol Paulo znovu dokázal, že umí, jak už naznačil ve filmu Tělo, rovněž kvalitní žánrovce. Contratiempo je atmosférický, napínavý, zvratový, dynamický a žádající si plnou divákovou pozornost, poněvadž možné verze „pravdy“ se kupí a je nutné držet s tvůrci krok. Závěrečný twist je sice „kapánek“ přehnaný, ovšem oproti kupříkladu některým hollywoodským „šokujícím“ pointám se drží stále v rozumných mezích. Čistě objektivně je film na 4*, ale za to, jak moc mě pohltil, tu pátou hvězdu přece jen přihodím. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama