Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (330)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říct, že Španělé v tomto filmu geniálně vystavěli námět založený na jedné vraždě. Režisér si s Vámi hraje. Nechá Vám hlavním podezřelým odvyprávět celý příběh, aby Vám do toho vhodil myšlenky druhého podezřelého. Když už jste docela na kaši, tak ani právnička na tématu nenechá nit suchou. No a když už budete zapomínat dýchat a Váš tep bude nepravidelný, tak Vás odzbrojí závěr, který je jeden z těch, na které jen tak nezapomenete. Nevím jak ostatní diváci, ale u mě se Contratiempo dostalo do seznamu těch nejlepších thrillerů, které jsem kdy viděl. Klobouk dolů před tvůrci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Paulově Rašomonovi se sice budete občas ztrácet, ale on si vás ve finále najde. Twist, ač ne úplně neprůhledný, působí jako ze starých dobrých časů mrzáků z New Yorku a je asi jen otázkou času, kdy thrillerové látky zoufale hledající kolegové zpoza atlantické louže tento námět štípnou (čti natočí remake). Decentní spoiler: na konci získaný důkaz by u soudu JUDr. Sokol rozcupoval do pěti minut a ještě by došlo na odškodnění a zveřejnění omluvy v periodikách, ideálně strana 1.. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se v závěru začnou rozplétat všechny ty zašmodrchané uzly, a přidá se k tomu gradující hudba, šponující divácký zážitek za hranice uspokojivé katarze, jsem schopný filmu odpustit těch několik úsměvných momentů (hlavně v legračním chování postav, a taky co se reakcí na rádoby šokující dílčí odhalení týče). Ta pointa totiž fakt bere dech, i když si člověk kolikrát myslí, jak ji celou už na deset různých způsobů prokouknul. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Hledám pravdu, snad ji najdu." Propracovaný kombinační maraton, čili mnoho falešných stop, nepřeberné množství příběhových odboček a cíl v nedohlednu. Obhájkyně ostrá jako břitva. Sebejistý podezřelý zdárně kličkující. Souboj kdo koho přečůrá může začít. Španělé jsou ve formě a Oriol Paulo mě držel v napětí až do úplného závěru. Tak to mám ráda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno