Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (329)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MINI SPOILERY: Hvězda za stylovou filmovost, filtry a režii jako takovou. Jinak scénáristickej blábol. Jednak je to předvídatelné, onak to recykluje mnohé klišé a pokud je pak film nepředvídatelnej, pracuje s otravnýma náhodama, jen aby se to zamotalo ještě víc než doposud. Ten konec je otřesnej. Několikrát během filmu, jsem se hlasitě zasmál a absolutně VŮBEC nevěřím tomu, že on/ona jsou schopný takových CIA špionských praktik. To působilo úplně všeljak, jenom né autenticky. A beztak za to všechno mohl ten jelen. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Nezdar” číha buď vľavo, kde je zároveň aj varovná značka s výskytom jeleňov, alebo vpravo, kadiaľ môže viesť, trebárs i kratšia cesta, ktorá by taktiež naše postavy vystríhala všadejakých problémov, no i napriek tomu, úspešný biznisman Adrián Doria a umelkyňa/fotografka Laura Vidal, jeho MILENKA, sa rozhodnú využiť práve tú trasu, kde sa odohrá zlomová nehoda, ale to dopredu nemohli aj tak úplne predvídať, a predsa mohli. Náhoda je naozaj blbec, vždy sa stane vtedy, keď ju najmenej očakávate, no občas si za ňu môže človek sám, ak podcení situáciu, ktorá môže nastať. Toto nešťastie sa ešte len stane, že najprv bude musieť Adrián čeliť obhajkyni Virginie Goodmanovej, ktorá prišla raz večer do jeho luxusného bytu na 180 minút, aby jej »poriadne« vysvetlil všetky okolnosti, ako vlastne došlo ku vražde Laury Vidal v istom, horskom hoteli, z ktorej je aktuálne podozrivý. Obžaloba má vraj k dispozícii i kľúčového svedka, a tak čas sa už naozaj veľmi kráti. Ako tak v "retrospektíve" rozpráva nasledujúce filmové sekvencie, začína sa automaticky vytvárať akási spletitá pavučina, do ktorej sa čoraz viac zamotáva, čiže postupne vznikajú viaceré verzie jedného a toho istého príbehu, pričom, s nami divákmi, sa niekto po celý čas krásne zahráva, a la Rašómon Akira Kurosawu, i keď sú vskutku obidva počiny dosť prepracované, španielsky thriller ma totálne položil na lopatky ! Už som bol skoro presvedčený, že som na všetko prišiel, ale režisér a scenárista Oriol Paulo, mal ešte jedno ukryté eso v rukáve. Jedna z produkčných spoločností filmu - N O S T R O M O (žeby pomenovaná podľa hororu Votrelec, ktorého charakterizovala citovaná loď ?), sa postarala o unikátne filmové spracovanie, na ktorom som si cenil asi najviac úplne to, že som si pri ňom nemohol byť nikdy ničím nadmieru istý, čiže väčšinou ma držal vo zveráku, z ktorého ma pustil až na úplnom konci, keď som sa konečne poriadne nadýchol ! Klobúk dolu pred režisérom a scenáristom v jednej osobe - Oriol Paulo, ktorý je vo veľa ohľadoch priam nadčasový a unikátny. A samá chvála patrí nielen jemu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete si hrát? Tak si budeme hrát." Já si hraju rád. A proto mě dost bavila hra s egem magnáta, který je evidentně v právu, protože má nejdražšího právníka. Jemu žádná žebrota nebude otravovat život. Tady je zkrátka svět ještě v pořádku a kapitalistická morálka spolehlivě funguje. Z toho mám upřímnou radost. Avšak z pozice člověka, který nedokáže zaplatit ani advokáta ex offo, jsem si tento fikaný boj o spravedlnost docela užil. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste měli co do činění s režisérovým předchozím snímkem El cuerpo, můžete si být jisti, že víte do čeho jdete. Contratiempo je typický představitel španělských mysteriózních thrillerů, tentokráte s trochu hitchcockovským nádechem. Ten lze vypozorovat již v úvodním nastavení příběhu: Muž je obžalován z vraždy a musí prokázat svoji nevinu. Těžko hledat typičtější hitchcockovský motiv. Příběh je doslova přeplněný množstvím zvratů a přepisováním toho, co je pravdivé a platné. Těžko v takovém filmu hledat nějaké hlubší sdělení. Naopak, Contratiempo je skvělým představitelem popcornové zábavy na úrovni. 7/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Španělský thriller, který v sobě umně kombinuje detektivní vyšetřování jedné autonehody a zároveň rozehrává thrillerové napětí, hru kočky s myší, kdy se bohatý podnikatel musí s pomocí nové právničky vymotat ze svého případu vraždy, který vypadá poměrně jasně. Propracovaný scénář bez logických lapsů, plný zvratů a překvapení, silné herecké výkony všech zúčastněných. Hutná atmosféra, co by se dala krájet, film nikdy nepoleví ve svém napětí a tempu. Číňané chystají remake, to jsem zvědav jak se na něm cenzura vyřádí... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama