Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh zasazený do alternativního světa do roku 1924, kdy stále probíhá světový konflikt mezi mocnou Říší a jejími nepřáteli. Říše je obléhána ze všech stran, a tak se snaží v tomto roce pomocí své nové strategie nazvané Plán 315 zastavit jakýkoli nepřátelský postup a udržet hranice konfliktu na svých místech, dokud nedorazí vysoce mobilní jednotka pohybující se mezi jednotlivými frontami a nezlikviduje zdejší odpor. Na jedné z front podél řeky Rýn se právě v tuto dobu začíná rodit nová legenda. V bitevní vřavě se na vrchol dostává malá dívka s blond vlasy, modrýma očima a porcelánově bílou kůží jménem Tanya Degurechaff. Tanya je jedním z mágů, velmi nadaných a nebezpečných válečníků, kteří dokáží dát svým zbraním mnohem větší a zničující rozsah. Navíc je Tanya inteligentní a pragmatickou dívkou s obrovskou ctižádostí, takže se není čemu divit, že se z ní velmi rychle stává to nejnebezpečnější, na co může nepřítel Říše v boji narazit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (14)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zlá a zákeřná lolitka co bojuje ve válce! Tahle kombinace se mi moc líbí. No a když si k tomu přidám i fakt, jak to s tou lolitkou je a kdo se uvnitř skrývá, pak je to vlastně i vtipné. Já měl vždycky rád příběhy, kde je v hlavní roli někdo, kdo není zrovna vzorem ctností, proto jsem si tak užil třeba anime Overlord. Jistě tohle je prakticky dělané na efekt a má to být cool se vším tím bojováním, drsnou a krutou hrdinkou - prostě je to jako kdybych vzal dohromady z minulé sezóny Driffters a splácal je s Shūmatsu no Izetta a vybral z toho jen ty rádoby cool nápady, zabalil to do slušné animace a přidal epickou hudbu... No ale vadí to, když výsledek na mě funguje? Řekl bych, že ne! Takže u mě tohle zabírá, mě se to líbí a těším se na jednotlivé díly. Oblíbil jsem si hlavní postavu, oblíbil jsem si i tu lehce nemotornou Viktoriji a vůbec mám rád celý ten jejich oddíl. Takže i když vím, že to je nenáročná podívaná zaměřená především na lidi co mají rádi akci, tak tomu stejně musím dát velmi dobré hodnocení, protože se mi to trefilo do vkusu a částečně i do názorů. 8,4/10 ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pohodový a dobře zpracovaný seriál, který má nevšední pointu. Malá lolitka bojující ve válce s geniálním myšlení muže jiného světa rozpoutává něco, co dotyčný svět ještě nezažil. Oči jsou bránou do duše, což tento seriál velmi dokonale ukazuje. Každopádně seriál diváka pohltí a jen tak nepustí. ()

Reklama

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime zacina hodne kontroverzne a, abych se priznal, chtel jsem to po prvnim dile principielne zabalit (kdo zhledne, pochopi). Nicmene v dile druhem se to vicemene vsechno vysvetli, a pak uz si muzete uzivat vojenske orgie s malou lolitkou a bez historickych kontroverzi. Celkove musim priznat, ze to ma dejovy spad, dostatek akce a prinasi to do sveta anime zas neco trochu noveho. Urcite doporucuju zhlednout :) ()

q66 

všechny recenze uživatele

Takové "Drifters meets Izetta", pokud by to ještě k tomu byla LN adaptace... hlavní hrdinka je úplně evil a cool (díky těm všem cool a evil grimasám) a hlavní zaměření seriálu je na to pozabíjet co nejvíc lidí s tím, že válka je sice peklo, ale je to cool, pokud jsi ten, kdo vraždí; jinak to trpí klasickými problémy LN adaptací, a ty tu máme skoro všechny, včetně špatně napsaného příběhu se spoustou děr, vynuceného drama a špatně charakterizovaných a nevyvinutých postav; prostě adaptace z levné literatury, kterou může psát v podstatě každý, i pokud na to nemá... Youjo Senki kromě toho nemá ani produkční hodnoty, které by to alespoň trochu zachránily - nekonzistentní animace spolu se špatnými designy postav, špatným CG a barevným filtrem jak z Instagramu s klasickým "dospělým" "hnědá na zelené v temnotě" přístupem... 3/10. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Plus: přistihl jsem se, že to byl jeden z MÁLA seriálů této sezóny, na který jsem se i těšil. Ten zbytek: Ale když to tak shrnu, zapřemýšlím a zhodnotím, bylo to o ničem. Nulový vývoj postav, nezajímavá politika, podivný úsměv, sledoval jsem to jen kvůli té akci. Bez duše. Nikdy se k tomu nevrátím, nemám proč. Strohých 40 % ()

Galerie (75)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu má Tanya Degurechaff oči v živém odstínu azurově modré, ale v light novele a manze jsou její oči v ledovém odstínu téměř stříbrné. (Raichu.Cz)
  • Úspěchy Tanye Degurechaff byly přirovnávány k Erichu Hartmannovi známému jako „Černý ďábel“, kterého se spojenecké síly a Sovětský svaz velmi obávaly. Všichni piloti klasifikovaní jako „Ace of Aces“ jím byli zabiti. (Raichu.Cz)
  • V seriálu má postava Viktoriya Ivanovna Serebryakov trochu odlišný styl vlasů než v manze. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama