foto

Andrea Roth

  • nar. 30.9.1967 (52 let)
    Woodstock, Ontario, Kanada

Biografie

Andrea Roth sa narodila a vyrastala v kanadskom meste Woodstock (provincia Ontario). Počas vysokej školy pôsobila v reklamnej agentúre. Po skončení štúdia ju objavil modelingový scout. Fotila, chodila po móle a čoskoro sa dala na herectvo, ku ktorému "pričuchla" už ako 11-ročná, keď hrala v divadle. V Kanade si vybudovala celkom solídnu hereckú kariéru.

Prvá rola v USA sa jej naskytla v epizóde remakového seriálu ALFRED HITCHCOCK UVÁDZA. Štúdiom s učiteľom herectva Howardom Fineom Andrea zlepšila svoje schopnosti. Objavovala sa často v televízii, napríklad v seriáloch Piatok trinásteho, The Hitchhiker (Autostopár), To je vražda, napísala či Robocop.

Prvá "lepšia" rola sa jej ušla v miniseriáli A WOMAN OF INDENPENDENT MEANS (Sama proti osudu) v roku 1995. Andrea Roth sa objavuje hlavne v televízii, u nás napr. v seriáli BULL (Býk) z prostredia maklérskej firmy a CSI: KRIMINÁLKA LAS VEGAS. Na "veľkom plátne" sa objavila napr. vo filme HIGHWAYMEN (2003) s Jimom Caviezelom.

Miroslav "newSami" Samák

Herecká filmografie

Filmy

2019 Synův stín (TV film)
The NXIVM Cult: A Mother's Nightmare (TV film)
2016 Důkaz pravdy (TV film)
2015 Temné kouty
Ukradená dcera (TV film)
2013 Forever 16 (TV film)
2012 Time Out of Mind
2011 Committed (TV film)
South
Stay with Me (TV film)
2009 Prokletý
Rodina v ohrožení
The Collector
Zlaté Vánoce (TV film)
2008 Svatební horečka (TV film)
Znovu provdaná (TV film)
2007 Boj
2006 Směr smrt (TV film)
Time Tunnel, The (TV film)
2005 Bláznivé Vánoce (TV film)
Chasing Christmas (TV film)
2004 Dokonalý manžel (TV film)
Smrt na dálnici
2002 Sasquatch
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městě (TV film)
2001 V tajných službách (TV film)
2000 Láska v divočině (TV film)
Nebezpečná přitažlivost
Nevlastní dcera
1999 Hidden Agenda
1998 Burn
1997 Executive Power
Red Meat
Satanovy oběti (TV film)
1996 Crossworlds
Desert Breeze (TV film)
Jít za sluncem
1994 Harlequin 1 - Záměna (TV film)
Společenství ďábla
Válečná kořist (TV film)
1992 Dobrý boj (TV film)
Jasnovidec
Seedpeople
1990 Princové v exilu
1989 C.B.C.'s Magic Hour: Rookies (TV film)
Jitters, The

TV seriály

2019 Cloak & Dagger (TV seriál)
Level Up (S02E10)
Blue Note (S02E09)
B Sides (S02E06)
další epizody (7)
2018 Cloak & Dagger (TV seriál)
Colony Collapse (S01E10)
Back Breaker (S01E09)
Ghost Stories (S01E08)
další epizody (7)
Proč? 13x proto (TV seriál)
Sbohem (S02E13)
Krabice polaroidů (S02E12)
Druhý polaroid (S02E04)
další epizody (5)
2015 Stalker (TV seriál)
Secrets and Lies (E12)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Ztracené naděje (S05E10)
Castle na zabití (TV seriál)
Svůdce (S08E07)
2014 Vesmírná loď Ascension (TV seriál)
Darebák (TV seriál)
Coup de Grace (S02E10)
Oh Sarah (S02E09)
Better Red Than Dead (S02E08)
další epizody (10)
2013 Drsný šerif (TV seriál)
Hluk a vřava (S02E07)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Havran a labutě (S04E22)
2012 Nebezpečná identita (TV seriál)
Tomu se říká improvizace (E21)
Znám ho, protože jsem ho zabila (E20)
Zabijeme Bridget (E19)
další epizody (9)
2011 Zachraň mě (TV seriál)
Ashes (S07E09)
Vows (S07E08)
Jeter (S07E07)
další epizody (9)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Kořistní víno (S10E05)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Re-Do (S01E09)
Chinatown (S01E08)
Privilege (S01E03)
další epizody (5)
Zachraň mě (TV seriál)
A.D.D. (S06E10)
Goodbye (S06E09)
Cowboy (S06E08)
další epizody (10)
2009 Dark Blue (TV seriál)
A Shot in the Dark (S01E10)
Zachraň mě (TV seriál)
Drink (S05E22)
Jump (S05E21)
Zippo (S05E20)
další epizody (17)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Limelight (S03E13)
Ztraceni (TV seriál)
Druhá žena (S04E06)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Třináct (S04E04)
Zachraň mě (TV seriál)
Yaz (S04E13)
High (S04E10)
Animal (S04E09)
další epizody (11)
2006 Zachraň mě (TV seriál)
Beached (S03E13)
Hell (S03E12)
Twilight (S03E11)
další epizody (13)
2005 Zachraň mě (TV seriál)
Justice (S02E13)
Happy (S02E12)
Bitch (S02E11)
další epizody (12)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Sex a daně (S03E19)
Právo a pořádek (TV seriál)
Mammon (S15E12)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
Sanctuary (S01E13)
Leaving (S01E12)
Mom (S01E11)
další epizody (13)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Povolené šrouby (S04E21)
Falešní hráči (S04E13)
2003 Lucky (TV seriál)
Zázraky (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Neviditelný důkaz (S04E07)
2001 V tajných službách (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
1997 Hráči (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Ortel (S02E22)
1995 Sama proti osudu (TV seriál)
1994 Dead at 21 (TV seriál)
Robocop (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Vražedné pobřeží (TV seriál)
Napálený zloděj (S03E29)
1992 Dangerous Curves (TV seriál)
Highlander (TV seriál)
Secret Service (TV seriál)
Věčný rytíř (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
Protiúder (TV seriál)
1989 C.B.C.'s Magic Hour (TV seriál)
E.N.G. (TV seriál)
1988 Katts a Rinnie (TV seriál)
My Secret Identity (TV seriál)
1987 Pátek třináctého (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Horká noc (TV seriál)
1983 Stopař (TV seriál)