Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (255)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je mi to sympatické a programově mám snahu tomu naddržovat (protože stále věřím ve zmrtvýchvstání francouzské nové vlny), s lítostí musím konstatovat, že se mě to nedotklo snad v žádném nabízeném směru... Snaží se to těžit z dějového twistu jenž je v zásadě dávno vytěžený.. Veškeré rádoby divné kulisy a rekvizity (starý barák kdesi v jižanském zapadákově, plný panenek a starých bizarností) jsou už skrz moderní horor tak ohrané, že působí nenápaditě a sterilně ("Tohle je jak barák Roba Zombieho"). V násilnostech se Laugier drží až nepochopitelně při zemi. I zde schází jakýkoliv nápad, snaha překročit hranici či snad jen účelově provokovat.. Technicky a herecky to není vůbec špatné, ale jinak je to jen zklamání. Před dvaceti lety by to byl možná zlom v kinematografii, ale dnes už filmaři musí vsadit vic na kvalitní scénář než na efektní (dnes už neefektní) hry se zvraty a vypravěčskými fintičkami. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér brutálního filmu Martyrs opět na scéně ! O Ghostlandu jsem si vůbec nic nezjišťoval, pouze viděl postery a podle nich jsem čekal nějakou duchařinu. Díky bohu, že jsem se mýlil. První polovina celkem nic moc, jenže pak se to celé obrátilo vzhůru nohama a přesně jako hlavní postava jsem se i já pochcal a závěrečná půlhodina byla vyloženě psycho ! Poslední film Pascala Laugiera byl pro mě zklamáním, ale tady mi to vše vynahradil. Doufám, že jeho další Horor bude co nejdříve. 70% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se nám Laugier začíná trochu cyklit a už i o jeho duševním zdraví lehce pochybuju. Ghostland je totiž již snad třetí film, ve kterém si libuje na věznění a ubližovní slabším. Pokud pominu koncentrovanou nudu v podobě The Tall Man, máme tu kultovní dílo Martyrs, které je glorifikováno napříč věkovými skupinami i třídním zařazením. S Martyrs mám dávný problém, protože podobné samoúčelné násilí bez určité "hororové" atmosféry, mi příjde krajně odpudivé. Respektive, viděl jsem už kde co, ale Martyrs jsou natočeni tak zvláštně surově, že mi to až dělá problém. Díky Ghostlandu se trochu vyjasňuje koncept autorova vnímání násilí na druhých. Stejně jako třeba Trier má evidentní problém se ženami, Laugier se ukájí v ubližování bezbraným, přičemž společným rysem je únost, věznění, mučení, netvoření, zohavení. Tam, kde není dostatečná kreativita, tam si pomůže teatrálním až cirkusáckým feelingem, neboť za něj se dá schovat leccos. Díky nadšeným recenzím jsem chtěl dát režisérovi další šanci, ale vypadá to na můj trvalejší problém s jeho vyjadřovacími prostředky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey... toto je niečo čo ste asi nevedeli. Kedysi som rád písal hororové poviedky. Miloval som a milujem písanie, tvorbu príbehov a snažím sa vždy čo najlepšie zachytiť psychológiu postáv. A nakoľko mojim najobľúbenejším autorom bol vždy Stephen King, najviac som inklinoval práve hororovej tvorbe. A hoci si nemyslím, že by tie poviedky boli nejaké super, bol som vždy rád, ak niekto dokázal ich príbehy a myšlienky oceniť. Preto som sa už v úvode dokázal veľmi dobre identifikovať s Beth. Našou hlavnou hrdinkou. Lebo sama je autorka strašidelných príbehov. A bol som zvedavý čo sa bude diať. A film veľmi dobre vie zamotať hlavu. V úvode nevieme čo sa vlastne deje a najmä to úplne nedáva zmysel. Mal som kopec otázok. Najmä - kedy sa to všetko stihlo stať? V úvode boli naše dievčatá napadnuté šialenými nevítanými hosťami a o scénku na to sa zobudí Beth z nočnej mory a vyzerá to tak, že už napísala 5 kníh. S tým, že šiesta práve vychádzala. Nedávalo mi to moc zmysel. Ale keď budete film sledovať ďalej, tak to pochopíte. Aby som to ujasnil hneď teraz. "Ghostland" bol podľa mňa desivý. Nie strašidelný. Desivý! Je to vynikajúco spracované, vizuálne je ten dom skutočne strašidelný a v častiach, keď sa Beth vráti do domu, kde sa udialo to nešťastie, tak Verino správanie je skutočne desivé. A nerozumel som tomu čo sa deje. Však ich útočníci boli v úvode zabití matkou? Atakujú snáď Veru teraz mentálne a strašia ju rokmi neskôr od toho čo sa to všetko udialo? Nebudem prezrádzať pre tých čo film nevideli a chceli by si ho pozrieť, no skutočnosť je v tomto prípade skutočne desivá. Rovnako ako aj naši dvaja útočníci. O ktorých dokopy nevieme vôbec nič. No ich prítomnosť je citeľná a rozhodne sa nemienia tak ľahko vzdať. Plus mám pocit, že niektoré scénky veľmi dobre vygradovali atmosféru a fungovali skvele. Najmä scénka, kde sa k policajnému autu blíži kamión. Som si istý, že budete premýšľať nad tým istým, nad čím som premýšľal aj ja. A je to fungujúce. Neviem čo by som podal ako mínus k tomuto filmu. Podľa mňa je výborne napísaný, má skvelú atmosféru, jeho momentky sú skutočne desivé a pôsobí to ako dom, z ktorého chceme všetci utiecť, no je zamknuté. Nemyslím si, že film je nadhodnotený. Skôr si dovoľujem tvrdiť opak. Dlho chcem vidieť poriadny horor. Niečo čo by ma skutočne dostalo do stavu, že budem vydesený a budem bez dychu. A konečne mám pocit, že taký film je tu. A po tom, čo som si odsedel filmy typu "Truth Or Dare" a "Strangers: Prey At Night" som spokojný, že môžem oceniť tento film. A zasluhuje si to. Hodnotenie: A+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesympatické sestry Beth a Vera, které se během filmu (jasně, mají to v hloupém scénáři) chovají tak, že divák jen protáčí panenky, protože ve skutečnosti se tak hovadsky snad ani nikdo trochu normální chovat nemůže, se spolu s matkou přestěhují do staré vily po tetičce. Dům plný panenek bohužel jen zdánlivě připomene majstrštyk Panenky (1987). Netrvá dlouho a do domu vtrhne podivná dvojice jevící se jako matka a obří mongoloidní syn (jistě, vše se ukáže později v trochu jiném světle) se zálibou v panenkách. Úvodní scéna přepadení je natolik směšná, že jsem váhal, zda film nevypnu. Nakonec se z toho vyklubalo surrealistické a halucinogenní drama bez větší přidané hodnoty. Nijak násilné, gore téměř nulové, napětí prchavé, honičky legrační - hlavně ta poslední. Největší problém však vidím v postavách, jejichž osud mi byl ukradený, naopak jsem se těšil, až budou zmasakrovány - zklamání. Doufám, že takhle si Francouzi druhou hororovou vlnu nepředstavují. Objektivně 2*, ale jednu dávám navíc za Farmerovou, jelikož je to pořád šťabajzna. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama