Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Titulní píseň „Faster Pussycat!“ nahrála skupina The Bostweeds. Autorem textu byl Rick Jarrard a autorem hudby zakladatel kapely a zpěvák Lynn Ready. (J.F.B.)
  • Varla (Tura Satana) má 1964 Porsche 356 C Coupé, Rosie (Haji) 1958 Triumph TR3A a Billie (Lori Williams) jezdí v MG MGA 1600 MkI Roadster ročník 1959. Dále se ve filmu objeví Tommy (Ray Barlow) za volantem dalšího britského sportovního vozu MG MGB (nástupce MGA), také v karoserii roadster, z roku 1963. Jediným americkým vozem, který zde můžeme vidět, tak zůstavá Willys Jeep Pickup Truck pravděpodobně vyrobený v r. 1960. (J.F.B.)
  • Hlavní herečka Tura Satana vlastnila oficiální práva na svůj vzhled a image a kdykoliv chtěl Russ Meyer film pustit znova do distribuce nebo měnit výsledné dílo, musel Turu žádat o zvláštní povolení a dokonce ji za to platit. (Trainspotter)
  • Ve Velké Británii byl film certifikován pro projekci až v roce 1980. (Trainspotter)
  • Russ Meyer pojmenoval svůj film podle toho, co vlastně obsahuje: „Faster“ znamená rychlost, „Pussycat“ sex a „Kill! Kill!“ násilí. (Trainspotter)
  • Ačkoliv byl film poměrně výdělečný, po svém uvedení velkou díru do světa neudělal. Kultem se stal až po letech filmových festivalů a soukromých fanouškovských projekcí. (Trainspotter)
  • Režisér snímku Russ Meyer vždy chcel mať štáb a hercov maximálne pod kontrolou. Predstaviteľka Varly Tura Satana ale nesúhlasila a ako sama hovorila, bola si svojim vlastným Bohom. Odmietala dokonca splniť jeho hlavné pravidlo: žiadny sex v priebehu natáčania filmu (ktoré prebiehalo uprostred púšte takmer mimo civilizácie). (spicegirls)

Reklama

Reklama