Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Páni, tak tohle je ten biják, který inspiroval Tarantina při vzniku jeho dokonalého filmu "Grindhouse: Auto zabiják". Navzdory svému stáří a příšernému názvu je tenhle film mimořádně zábavný a stopáž uteče zatraceně rychle. Je to amorální podívaná ve velmi akčním tempu, složená z mixu pořádných cecíků, nadupaných bouráků a šokujícího násilí - čili je tam přesně všechno to, co mám tak rád ve chvílích, kdy chci myšlenkově vypnout. Moje první filmová konfrontace s kultem Russe Meyera dopadla nad očekávání dobře a tenhle jeho černobílý skvost jsem si užil ve vší jeho zábavné pokleslosti. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tři dračice s vyvinutým hrudníkem hledají trochu povyražení v kalifornské poušti, kde zabijou chlapa a jeho přítelkyni vezmou jako rukojmí. Cesta je zavede až na ranč ke starému muži a jeho dvoum synům, kde se pokouší zjistit, kde má stařec schované peníze. Vše spěje k závěrečnému dramatickému vyvrcholení...Během celého filmu se má pozornost přesouvala od pohledu do do nepřehlédnutelných výstřihů ke skvěle napsaným dialogům. Rozhodně nejde o nějakou akční jízdu plnou sexu, ale je to zábava, která nenudí, pokud nemáte vysoká očekávání. Černobílá kamera je skvělá, výborný je soundtrack, střídající jazzové motivy se saxofonem, který se vám zadere do hlavy a orchestrální hudbu. Plus báječný titulní song ve stylu bigbítu 60.let. Mě těch 80 minut uteklo rychle. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, mám rád béčka všeho druhu, ale tohle mi přišlo jako totální kravina. Stupidní příběh, amaterské zpracování a herecké výkony zredukované na natřásání koz a kroutění zadkem. Přesně na takovýchhle filmech kdysi vyrůstal Quentin Tarantino a ve všech možných podobách se nám je snaží cpát i dnes. Máme to ale opravdu zapotřebí?***Veděli jste že: Spice Girls se filmem inspirovaly pro videoklip ke svému singlu "Say you´ll be there".// Quentin Tarantino prohlásil, že by se okamžitě vzdal pěti let svého života za možnost natáčet s představitelkou Varly".*** ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

5 let na CSFD. 899 ohodnocených filmů na ten 900. jsem si vybral jeden z 1000 a 1 filmů které musíte vidět než umřete. Prvních asi 10-15 minut jsem se bál, že to bude jeden ze slabších filmů, ale pak už to jelo v pohodě. I kdyby byl film němý tak by to nevadilo, protože ten soundtrack je výborný a titulní písnička je skvělá. A na to že filmu již táhne na padesát tak ztratil minimum na své kráse a určitě stojí za vidění. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horká poušť ve spojení s ladnými křivkami tří krasavic, z nichž alespoň jedna stojí opravdu za to, vytváří atmosféru, která posílena černobílým materiálem a často se opakujícími detaily na dívčí vnady, dokáže přímo nakopnout do rozkroku. Co na tom, že prostřední část filmu smutně tápe a hledá sama sebe. Otevřený, i na dnešní dobu více šokující než směšný, začátek vzpruží tak, že si je divák schopen bez hlesu vychutnávat obrázky bez jakéhokoliv vyššího cíle a ponořit se do onoho animálního stavu, ve kterém jsou důležité jen dvě věci. Zabíjet abys přežil, přežít aby ses mohl množit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Titulní píseň „Faster Pussycat!“ nahrála skupina The Bostweeds. Autorem textu byl Rick Jarrard a autorem hudby zakladatel kapely a zpěvák Lynn Ready. (J.F.B.)
  • Ve Velké Británii byl film certifikován pro projekci až v roce 1980. (Trainspotter)

Reklama

Reklama