Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

zsn 

všechny recenze uživatele

Jak nemusím německé filmy, tak mne v poslední době překvapují.Toto byl moc dobrý scénář s handicapovaným v hlavní roli. Líbí se mi, že zde naleznete snad všechny emoce, humor i životní překážky, nespravedlnost i beznaděj - to zažívám i já jako zdravý člověk. Motivace nejen pro postižené, pěkně to nakoplo i mne - s vírou, že naděje umírá fakt poslední. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No tak film bol celkom zaujímavý, ale podráža tomu nohy jediná vec – nedôveryhodnosť. Snáď nikto tomu neverí, že sa to naozaj mohlo naozaj stať a nikto si nevšimol, že ho napríklad v reštaurácii obsluhuje slepec. Alebo chodíš s dievčaťom, staráš sa jej o dieťa a ona si ani v jeden moment nevšimne, že nevidíš ani prd. To je fakt veľmi prehnané. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 25.1.2017) Solidně natočený film z německé produkce, ve kterém se účelně mísí prvky komedie, romantiky a dramatu, těží zejména z nadmíru sympatického obsazení a ze samotného námětu, který mohl "napsat jen sám život". Saliya je člověk, který rozhodně ví, co chce, a jde si tvrdě za svým, a to i přesto, že mu svět neustále hází pod nohy klacky - důležité je však se při každém dalším pádu zvednout a pokračovat za svým cílem. Zkrátka moc mile natočený a zahraný snímek, který rozesměje i dojme. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Kvalitní komediální počin německého ražení s příjemným humorem, originální zápletkou a fajn postavami. Konec je možná až příliš happy, ale jinak hodně příjemně strávený čas. Pokud chcete něco veskrze pozitivního na dlouhý večer, s tímto kouskem chybu rozhodně neuděláte. Lepší 4*. (Honza) Já zvyšuji na 5*, za mě to je prostě libový film-tak akorát vtipu, dramatu i romantiky. (Bára) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vybrala jsem včera tenhle film, že se na něj podíváme večer s mámou, ať máme něco pozitivního. Vzhledem k tomu, že většinu svého života špatně vidím, jsem po třech transplantacích rohovky a zrovna řeším další operaci, u které mi hrozí, že v případě, že se nepovede, tak mohu taky přijít částečně o zrak a znam ten pocit, kdyz vidite prd a navic to vsem musite porad vysvetlovat, ze kurva špatně vidim a brýle mi nepomužou, tak tenhle film byl přesně to, co jsem potřebovala zrovna videt. A nikdy u techle filmu nebudu mit objektivni hodnoceni, protoze je to pro me osobni tema. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)
  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)

Reklama

Reklama