Reklama

Reklama

Podmořský průzkum křižníku USS Maine

(festivalový název)
  • Francie Visite sous-marine du "Maine" (více)
Krátkometrážní
Francie, 1898, 1 min

Obsahy(1)

Tři hlubokomořští potápěči prozkoumávají na dně mořském zvláštní jeskyni. Scéna je natočena přes akvárium s rybičkami, za nímž se pohybují herci ve skafandrech. (Renesco)

Recenze (14)

anais 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky by se dalo mluvit o prvním verneovském motivu v Meliésově dílě, byť film s Vernem nemá společného nic. Potápěči vytahující mrtvolu z vraku lodi Maine. Mezi kamerou a scénou je umístěné akvárium s rybičkami. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem objevil tento historický snímek, došlo mi, jak malý kus cesty teprve ušla celá světová kinematografie, jak za těch 100 let se to pohnulou jen o několik málo vylepšení (barva, zvuk, kvalitnější efekty), ale jinak jde pořád o to samé. Dostat nějakou pannu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prieskumníci v skafandroch zliezajú povrazovým rebríkom k vraku lode na morskom dne. Spoločnosť im robia plávajúce ryby. Pri sledovaní zišiel na um nasledovný riadok Krchovského básne - "hluboko na dně moře v potopeném vraku". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Potopení křižníku MAINE v havanském přístavu 15. února 1898 znamenalo počátek americko-španělské války a Melies opět točí pro tehdejší veřejnost jistě ne nezajímavý snímek o průzkumu vraku této lodi a k navození reálného zážitku stačilo jedno akvárium s rybičkama, prostě koumák. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla podobný záběr vytvořený mnohem později, naprosto mě o uchvátilo. A teď objevím Méliesův snímek 1898, který to zvládl mnohem dříve ve stejné kvalitě. Naprosto geniální. ()

Reklama

Reklama