Reklama

Reklama

The Cranberries - Zombie

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Irsko, 1994, 5:15 min

Obsahy(1)

Pieseň Zombie je v poradí štvrtá skladba z druhého štúdiového albumu írskej alternatívnej rockovej skupiny The Cranberries. Album nesie názov No Need to Argue a vyšiel v roku 1994. Zombie sa stala najväčším hitom tejto hudobnej formácie a bol ku nej natočený aj videoklip, ktorý odsudzuje násilie a teror v Severnom Írsku. (MM_Ramone)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"In your head, in your head, zombie, zombie, zombie, hey, hey, hey." Dle mého nepodstatného názoru je Zombie nejlepší, nejangažovanější a na každém koncertě nejočekávanější skladba Cranberries. Navíc má skvělý klip, takže mám opravdu velké dilema, kolik by si to tak ode mne asi zasloužilo hvězd? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Zombie" je v poradí štvrtá skladba z druhého štúdiového albumu írskej alternative rockovej skupiny The Cranberries. Album sa volá "No Need to Argue". Vyšiel prvého januára roku 1994 pod hlavičkou vydavateľstva Island Records. Protest song "Zombie" sa stal najväčším a najznámejším hitom tejto hudobnej formácie. Bol ku nemu natočený videoklip, ktorý odsudzuje násilie a teror v Severnom Írsku. Autorkou textu je speváčka Dolores O´Riordan. **** ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce docela dobré, ale je to marné, protože tento způsob zpěvního projevu nemám rád, což u mne sráží vysoké hodnocení. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ten začátek, kdy hraje jenom kytara pozvolna je takovej mistrovsky, depresivní. Mám rád grunge kapely, ale nikdy by mě nenapadlo, že nejlepší písničku nazpívá ženská. Výborná basa, text s myšlenkou a zásadní track pro žánr. Pro zajímavost, Eminem na novém albu využil sample a refrén z písničky pro svojí písničku "In Your Head". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér Samuel Bayer má talent na temné predstavenia a tu to zúročil a natočil klip, ktorý je temný nie pre svoj ČB look, ale kvôli jeho poslaniu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zombie je nejznámějsí a zároveň nejkrásnější píseň od Cranberries. K ní natočili nádherný klip, který se povedl na jednu stranu jak po umělecké stránce (Dolores O'Riordan, namalovaná na zlato stojící pod křížem se skupinou dětí) a na druhou stránku odsuzuje teror v Severním Irsku, především od teroristické skupiny IRA. [165. hodnocení, 6. komentář, 90%] ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Hitovka môjho detstva a pozlátená Dolores O´Riordan vo videoklipe s hlbším významom. Aj ja som sa nechal nachytať, žiaden zombie tam nebol :). ()

Reklama

Reklama