Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

schizmo 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Ty kráso, tak tohle je oříšek! Když si tenhle film pouštěl, myslel jsem, že půjde o nějaký lo-fi horor, ale že dostanu artovou existenční dramaticko alegorickou báseň, by mne nenapadlo ani ve snu. A vlastně si ani nevzpomínám (ale jo, bylo to Vanilkové nebe!), kdy mi nějaký jiný film nabídnul tolik bolesti, kterou zde můžete sdílet s živými nebo mrtvými protagonisty snímku. Tahle věc je vlastně zhmotněním mých nejniternějších obav - co když při určitých okamžicích, místech nebo lidech otiskujete kousek sebe a jste k nim tak připoutáni v bezbřehosti času a smutek je pak jedinou konstantou, které přetrvává napříč stoletími? Kolik zármutku unese truchlící? Kolik zármutku unese zesnulý uvězněný v čase? A kdy to celé skončí, pokud vůbec? Všechny tyto otázky si díky této tryzně můžete položit, ale odpovědět si už musíte sami. A jestli i tak budete nakonec tápat, doporučuju si pročíst komentáře pod videem na youtube. Nejsou o nic veselejší než samotné pointa, která je po všech stránkách zničující... Nesmírně zraňující záležitost... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

He he, to byl teda tyátr. Poltergeist v prostěradle, to tu sice ještě nebylo, ale jít na tohle do kina, tak možná požaduji vrátit vstupné. A vůbec nejnapínavější bylo to čekání na závěrečné titulky, abych se konečně dozvěděl, zda-li je Affleck fakt takový magor a celou tuhle ne moc inteligentní maškarádu odehrál on. ⭐️⭐️ 51% ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne po projekcii pre umocnenie celkového dojmu navrhujem vypočutie 7-hodinového ambientného albumu "Somnium" od skladateľa Roberta Richa. Pomôže to lepšiemu fyzickému aj mentálnemu nazretiu diela a dokonalejšiemu uchopeniu inak ťažšie uchopiteľných pojmov "rozvláčnosť", "repetitívnosť" a "vata". Priznávam, že niekoľko scén ma zasiahlo. Tá s 5-minútovým žraním koláča medzi ne samozrejme nepatrí. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Poťouchlý, intimní, meditativně laděný a velmi dojemný příběh, který zhruba v polovině přechází v cosi těžko popsatelného. "Když vám nečekaně zemře osoba blízká a drahá, neztratíte ji najednou; ztrácíte ji postupně a dlouho. Stále přibývá částí, které z ní postrádáte. A jednou přijde den, kdy zvlášť silně pocítíte, že vám nějaká určitá část chybí, a tehdy si uvědomíte, že je pryč, navždycky - a pak zas přijde další den a další určitá chybějící část." A to John Irving jště netušil, že něco podobného probíhá i na opačné straně. C právě zemřel a jeho M se mu pomalu vzdaluje, až zmizí. A místo, na které zůstává jeho čím dál ušmudlanější prostěradlová existence vázaná, je žaluplnou pastí v časoprostoru... I když, paměť se časem zhoršuje i přízrakům. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Romantická fantasy artovka, která definici "indie" splňuje úplně na maximum. A Ghost Story není žádná mega komplexní záležitost, je to vlastně úplně jednoduchý příběh, ale svým atmosférickým a osobitým zpracováním dokáže uhranout. Jen je třeba od toho nečekat mainstreamové fantasy či dokonce klasický béčkový horor. Osobní poznámka: u scény s koláčem jsem dostal hlad. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama