Reklama

Reklama

Pan a paní Adelmanovi

  • Česko Pán a paní Adelmanovi (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak spolu Sarah a Victor dokázali vydržet celých 45 let? Kým byla ve skutečnosti tato záhadná žena? Láska a ambice, zrada a tajnosti jsou motorem příběhu tohoto páru, který nás provede historií dvou lidí i historií celého minulého století. Komediální drama překypující šarmem vypráví zábavný, stylový a dojemný příběh o námluvách a manželském životě. V režisérském debutu talentovaného Nicolase Bedose se mladá intelektuálka Sarah bláznivě zamiluje do nadějného mladého spisovatele Victora, syna ze zámožné buržoazní rodiny. Té se však nezamlouvá výběr jeho povolání ani přítelkyně a rozhodne se Nicolase vydědit. Film, vyprávěný očima Sarah, zachycuje tento fascinující vztah po celá desetiletí, se všemi jeho radostnými i bolestnými zvraty, a nabízí jízlivý a často i k popukání legrační pohled na útrapy a radosti lásky a manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (32)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z Francúzka. Ten štart je trošku ťažší, ale potom (až na výnimku strednej pasáži) to naberie trošku lepšie tempo. Príbeh samozrejme obsahuje staré známe pasáže (chudoba/sláva/bohatstvo/pád/...), ale pán Bedos sa snažil do toho vložiť ešte niečo navyše, aby to nebol „len“ priemerný príbeh. Veľmi dobrá a sympatická dvojica N. Bedos a D. Tillier, ktorá medzi sebou majú tú chémiu, ktorú si príbeh vyžaduje. Taktiež prekvapili dobre masky (starý vek) a na konci nechýba ani to malé prekvapenie. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pod make-upy a nalakovanými vlasy vytvořil Bedos z neuvěřitelné love story uvěřitelnou. Pár hlášek mi pobavilo. Třeba "hezké ženy i když řeknou pitomost vypadají svůdně". Nebo "přesycen ženskými vzdechy se potácel rozpadlým územím své duše.", či "mám takový mentální cvičení. Představuji si, že to dělám se všema. S tvým otcem, dokonce s elektrikářem." ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

trochu toho klišé o umělcích, ale jinak okouzlující, groteskní a sem tam i morbidní studie jednoho vztahu, autorský film v tý nejlepší francouzský tradici, kde lehce nudná romantická úvodní linka slouží jen k tomu, aby si divák o to víc vychutnal způsob, jak ji režisér, scenárista a hlavní postava v jednom celou postupně vykuchá ... a ten konec, ten už je pak vysloveně pro gurmány (nebo pro gurmety, jak je libo). ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"SÁRA....SÁRA. SLYŠEL JSEM OD NÍ JEN SAMOU KRITIKU. TEHDY JSEM V NÍ NEDOKÁZAL VIDĚT BLESK NĚHY, KTERÝ MI SPADL Z NEBE." No ano, drama to rozhodně není a ten kdo to tu do popisku filmu napsal je vůl, ale jinak je to naprosto brilantní až dechberoucí vztahovka, která se mně dostala pod kůži. Francouzsky šarmantní, trefně vtipná a verbálně otevřená až lehce vulgární a o to víc uvěřitelnější sonda do vztahu mezi mužem a ženou od jeho počátku před samotným počátkem až po jeho dojemný, ale krásný konec před samotným koncem. Bylo to tak živé, tak opravdové se všemi radostmi i strastmi až mě to hlava nebrala a pak se tu dozvím, že si to ti dva hlavní představitelé prakticky celé udělali sami a že jsou to i v reálu partneři....tak už překvapený nejsem. Ti do toho dali nejen herecky asi hodně ze sebe a moc jim fandím, ať jim to vydrží minimálně těch 45 let jako ve filmu. Klobouček monsieur Nicolas Bedos a charmante dame Doria Tillier!!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocna dobre natocene, ma to akusi poetiku Bedosovych filmov. Uz som si myslel, ze tieto filym sa tocili v 90 -kach a ze je im definitivny koniec. Som rad, ze som sa mylil, cira pohodova kludna oddychovka. I romanticke komedie patria do vseobecneho rozhladu, hoci tu je uvedeny zaner drama : 74 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama