Reklama

Reklama

Krásný únik

  • Itálie Ella & John - The Leisure Seeker (více)
Trailer 4

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (60)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po půlroce jsem si všiml, že jsem neokomentoval tento příjemný lidský film, tak ze vzpomínek tahám co se mi na něm líbilo. Určitě jedna z nejpodstatnějších věcí byl lehký nadhled na stáří a s tím spojenou svobodu pro rozhodování, jak si užít ještě ty poslední chvíle krásně. Herecké výkony byly slušné a role hlavním protagonistům sedli na míru. Určitě se nebudu bránit zopakování, ale věřím že to není film pro mladé či puberťáky, protože ti si z něho nemají co odnést. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Helen Mirren a Donalda Sutherlanda...Přiznám se, že takovou road movie jsem ještě neviděl. Ze začátku mě to moc nebavilo, jak se však v plné síle přihlásí nemoci, kterými oba protagonisté trpí, příběh se stává hořkosladkým dobrodružstvím s mnoha komediálními prvky...Naštěstí to není moc dlouhé, takže se to neomrzí, protože pořád se něco děje. Sčím mám ale problém je konec - ukončit to takhle po takové snaze a tolika prožitých dobrodružstvích mi přišlo laciné, a zároveň trochu škoda...70% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já od toho očekával film jenom o stáří, jenže jsem se celkem napálil a udělal tu blbost, že jsem si o tom víc kromě žánrů, názvu a plakátu nezjišťoval. Tady jsem měl, protože už z prvních pár minut je naprosto jasné, že to celé bude nejen o stáří, ale taky (a hlavně) o umírání na nevyléčitelné nemoci - což je téma, které fakt nemám rád, jelikož se dá nejjednodušeji zpracovat a drtivá většina takových filmů je založená především na citovém vydírání. Co jsem dostal od Krásného úniku? Jedno neskutečně klišé road movie drama, ve kterém je od začátku naprosto jasné, odkud kam to půjde a jak to celé skončí (ale tady to přímo bije do očí, až bych řekl, že tak průhlednou "pointu" jsem v životě neviděl...), veškeré komediální prvky skončí s cca 40. minutou a aby toho nebylo málo, připočtěte k tomu pořádnou dávku hollywoodského kalkulu a citového vydírání. Přitom nějaké přirozené emoce jsou tam jen v jedné jediné scéně (první scéna, kde Ella testuje Johna s těmi fotkami), jinak je to celé chladné, nudné, chybí tomu pořádný úvod a nějaké vedení děje a vůbec něco, co by to vytáhlo ze škatulky tomuhle podobných filmů. A moc to nezachraňuje ani slušná kamera a dobré herecké výkony. Filmů o umírání tu bylo už dost, tenhle pro mě byl naprosto zbytečný a fakt nevím, proč mu dávat vyšší hodnocení. Objektivně by si ho asi zasloužil, ale co už. Navíc mám problém ho dát, když jsem celou dobu měl pocit, že režisér tohle téma použil jen pro rychlý a laciný úspěch. Navíc mé dojmy dost pokazil i ten dementní, naprosto nahodilý zvrat s nevěrou, jehož jediný účel je v tom, aby ten film byl natažený na co nejdelší stopáž... 1* ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Téměr nechutně sentimentální snímek, o dvou seniorech, kteří si chtějí užít poslední chvíle života. Nic nového pod sluncem, toto téma jsme v různých obměnách viděli už mnohokrát. Herci sice hráli dobře, ale ani tento fakt film nijak závratně nepovýšil. Sice se to dá vidět, ale kromě pocitu, že stáří je hodně smutné si z tohoto dílka nic moc neodneseme. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

I přes některé ne zcela uvěřitelné scény, jde o povedený snímek, dojemně i bez příkras ukazující realitu stáří, a podobně jako je povinná četba na školách, měl by tohle být povinný film v každém zaměstnání, kde se bláhoví zaměstnanci chtějí dolopotit do řádného důchodu, aby si pak na prahu sedmdesátky konečně začali "užívat života" - a ono už to nejde... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 3. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama