Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vložil jste náš osud do rukou autoprodejce?!“ - „Výrobce. Výrobce!“ Potřebujete se rozptýlit od halucinogenních myšlenek ohledně násilnického ex? A co takhle zvednout zvonící telefon náhodné mrtvoly na pláži…Podívána, která hraje hodně na efekt a „coolovost“, přičemž se se ještě snaží být nad věcí a „hláškovat“ při vypjatých situací. Takhle, místy to filmu trochu ujíždí a někdy to vyznívá až nechtěně úsměvně (už jen ta kreslířka komiksů, ze které se během chvilky stává skoro otrlá patoložka), i přesto se však Alvartovi daří držet vtahující atmosféru (zasněžený Helgoland je pro to jako stvořený), slušné tempo a solidní dávku napětí. Problém je však v tom, že cca 20 minut před koncem se film začne stylizovat do jakéhosi hollywoodského „béčka“ a vše dobré jde pomalu ale jistě do háje. I z do té doby perfektně slizkého Eidingera se na konci stává spíš karikatura. Závěrečné přepálené hrátky v helikoptéře snad ani raději nebudu komentovat. Za ty cca 3/4 filmu ještě slabší 4*, přesto je škoda, že to Alvart ke konci neukočíroval. ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Vidím, že dost lidí tohle přirovnává k Sedm. Sedm je moje srdcovka a vůbec nejlepší thriller všech dob. Sedm oproti tomu je neskutečně chytrý film s tak dokonalým scénářem, že pochybuji, že najdete chybu. Odříznutí má luxusní atmosféru, je napínavý, parádní herce.Zvraty, překombinovanost děje mi vesměs nevadí, ale pokud mají hlavu a patu. Tohle mělo spoustu chyb . Závěr byl vyloženě pitomý. Kdo je Danny,nebo mladý studentik vozici hlavní postavu se nedozvíme,nebo si to máme domyslet?Ale pro mne je nemyslitelné ,že hlavní zaporak má tolik štěstí,že i na jakože horor to je moc a nebo není? Každopádně nemůžu tomu filmu úplně křivdit, poněvadž tak hustou, mrazivou atmosféru a pitvu přes telefon jen tak v dnešních filmech neuvidíte.70 procent. ()

Reklama

a0001 

všechny recenze uživatele

Konečne brutálne, atmosferické, hororové, nápadité krimi, ktoré je nabité zápletkou od začiatku až do konca. Vizuál nesie prvky skôr severských krimi, čo je iba ďalší pozitívny bod, navyše ponúka neskutočne sýty dej ktorému sekunduje skvelé tempo. Áno je absurdný, ale je to film.. Veľmi prekvapil 95% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nechutný film plný náhod a nelogičností. Sice je hezké, že hlavní linka do sebe zapadne, ale je to na úkor podivného jednání postav, které by se v reálu takhle velmi pravděpodobně nechovaly. Navíc to s tím Dannym tam skutečně není nijak dořečené, a jestli se něco stalo tomu studentovi, co pana profesora celý film vozil (nebo jestli v tom dokonce snad nebyl nějak zapleten), se taky nedozvíme. A jinak už vidím, jak záchranáři ochotně přepraví vrtulníkem někoho místo do nemocnice na ostrov, kde zuří bouře. Jak říkám, spousta nesmyslných náhod a zbytečně moc naturalistického pitvání mrtvol. Pamatuju doby, kdy se člověk u filmů bál proto, že uměl tvůrce dovedně vyšponovat napětí, a přitom tam žádné naturalistické násilí ani nemuselo být. --- EDIT: Těch náhod je tam fakt až moc, když nad tím přemýšlím. Náhodou šla holka po pláži kolem mrtvého, když zazvonil telefon. Co kdyby nešla okolo? Tak telefon nikdo nezvedne. A konec překombinované linky. Navíc ten telefon bez nabíječky vydržel dva až tři dny! V zimě, na pláži u vody, v bouři. A taky v tom domě je funkční notebook a vydržel ty dva tři dny, aniž by byl v zásuvce! a podobných blbin, když nad tím tak přemýšlím, je tam daleko víc. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní thriller překypující atmosférou a opravdu solidním příběhem, který potrápí Vaše mozkové závity. Né, že by to bylo tak složité, ale je to opravdu slušně zamotané a samotné rozuzlení může překvapit a asi i překvapí. Tenhle kousek je někde na pomezí 4,5* kdyby do filmu zakomponovali ještě potřebné záchranné složky a bylo to více typu krimi tak je to bez debat plné hodnocení. No já nakonec plné hodnocení stejně dal, protože na německou produkci, která je o pár levelů níž něž hollywood, tak v tomto filmu jsou momenty občas kolikrát i lepší než právě v hollywoodu a proto 5* ... není to suverenních 5, ale spíše slabších 5 ale je to zkrátka 5* ... mrtě a konečně po delší době opravdu atmosferickej trhák. Takže jedním slovem "paráda" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama