Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi - trouba a magor. Nu, z toho nemůže vzniknout nic dobrého. A taky že ne! Magorovi zachutná krev a trouba, jak se zdá, ho není schopen zastavit. Zvláštně magický příběh maskuje místy poněkud utahaný děj. Vynikající kamera si rozumně pohrává se zpomalenými záběry doprovázenými temnou hudbou. Na artový film příliš obyčejné, na mainstreamový thriller málo napínavé. Jakési zvláštní kouzlo ale snímek má. Závěr ponechán čistě na divákovi. Bad Religion, Black Flag, Wire, Juno Reactor, Primitive Radio Gods, PM Dawn. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) jsou nejlepší kamarádi, ale stanou se aktéry události, která vše změní... Příběh měl věnovat oběma kamarádům rovnocenný čas, protože nebylo vše dostatečně vysvětleno. Na herečku Elizabeth Cappuccino (Allison) se dobře dívá a za ní palec nahoru. Potenciál měl film velký, ale nepodařilo se ho naplno využít. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to dopadne, keď nie sú prachy film. Natočí sa akože nezávislý film a spolu s nehercami skúsime vytvoriť nejaký art. Žiaľ s jedinou pointou, že netreba fetovať, debilným koncom a so sporadickou, no veľmi nepríjemnou hudbou. V tomto prípade sa film oplatí pozrieť len vtedy, ak máte chuť na kapučíno. Hrá tam totiž Elizabeth Cappuccino. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodinka a něco docela ušla. Nejednalo se sice o nic převratného, ale film nabídl fajn atmosféru, příjemný retro look a celkem obstojné herecké obsazení. Jenže místo toho, aby ovzduší mezi účastníky tragedie houstlo a film spěl k nějakému smysluplnému závěru, přišel zvrat, který mi do konceptu vůbec nezapadal a spíš to vypadalo, že tvůrci najednou nevěděli kudy kam a vzali zavděk tou nejomletější slasherovou historkou. Škoda. Phillips si vybral pro debut trošku těžší látku a příliš neobstál, ale i tak se v některých momentech jeví zajímavě, tak to třeba příště bude lepší. 40% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Drogy a videohry jsou špatné, áno? Nebýt samoúčelných pasáží nočních můr (především té "Lancelot, Ginevra a Excalibur") a závěrečné patnáctiminutovky, která je nezasloužená, přichází odnikud, je jak z jiného filmu a hledá laciné žánrové cesty "jak z toho ven" namísto dosavadní sofistikovanosti úzkostí dospívání, tak by se jednalo o debut, jakých se nezjevuje několik do roka. Atmosféra, postavy, obsazení, nasnímání, mluvou i vztahy uvěřitelní devadesátkový náctiletí, to vše jsou ovšem atributy tohoto "puberťáckého Farga", které z něj přeci jen dělají počin hodný pozornosti. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno