Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mezi dětstvím, jinošstvím, dospíváním a dospělostí mají ležet ostré hranice zkoušek, smrti, činů, obřadů, příběhů, písní a soudů.“ (Jim Morrison).. Malý, ne tolik surreální Donnie Darko, příznivci různých teorií budou mít zase žně. Snové pasáže a neochota přivolat od jisté chvíle policii to nepatrně sráží, ale jako znepokojivý pohled na plíživou úzkost končícího dětství a bílá místa na jeho mapách to má co nabídnout. Ať už je, nebo není katana v rukou fakana, jste v tom sami a nějak to musíte přežít.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kde se vyplatí nic dopředu nečíst a při sledování dávat bacha. Následují nepřímé spoilery! Protože ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají být. Film si krásně pohrává s divákem a jeho sympatiemi vůči postavám, což paradoxně způsobuje zaslepenost vůči detailům a chytře to zabraňuje pochopení filmu. Ten hlavní ukrytý twist většině nejspíš unikne. A kvůli tomu se mi zdá tenhle film neprávem podhodnocený. Krom kvalitního a vychytralého scénáře je to zvládnuté režijně i herecky. Ozvučení krásně doplňuje už tak hustou atmosféru. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Super Dark Times se vzaly odnikud a přiložily mi chladné ostří na krk. Určitě jeden z nejpůsobivějších režijních debutů letošního roku a jeden z nejzajímavějších teenagerovských filmů posledních let. Působivý casting, atmosféra, kamera. Pravdou je, že ke konci je to poněkud uspěchané, ale i tak skvělá práce. Proč o tom filmu není slyšet víc? Zážitku pomůže když si nebudete nic zjišťovat, nedívat se na trailer, nic. Kevina Phillipse bedlivě sledovat. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušná dráma o dvoch najlepších kamarátoch, kde jedna nepríjemná nehoda spôsobí trhlinu v ich priateľstve, následkom čoho sa obaja zmenia a už nikdy veci nebudú také, ako predtým. P.S. By ma zaujímalo, čo má Owen Campbell za problém. Už v As You Are sa mi so svojim ksichtom zdal divný a inak tomu nebolo ani teraz, ked' sa zdráhal pobozkať tú rozkošnú Allison. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi - trouba a magor. Nu, z toho nemůže vzniknout nic dobrého. A taky že ne! Magorovi zachutná krev a trouba, jak se zdá, ho není schopen zastavit. Zvláštně magický příběh maskuje místy poněkud utahaný děj. Vynikající kamera si rozumně pohrává se zpomalenými záběry doprovázenými temnou hudbou. Na artový film příliš obyčejné, na mainstreamový thriller málo napínavé. Jakési zvláštní kouzlo ale snímek má. Závěr ponechán čistě na divákovi. Bad Religion, Black Flag, Wire, Juno Reactor, Primitive Radio Gods, PM Dawn. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama