Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Diskutabilní. Zóna je silná v dílčích drobnostech, má dobrou atmosféru, herce a kupodivu není tolik přepálená, jak to tak Francouzům někdy ujede. Celá ta linka s ekoteroristy a zlou korporací je ale zhusta nezvládnutá ve více ohledech, zbytečná a nebavící. A srandovně naivní. Bavící je naopak celá ta záležitost s tajemstvím v lesích (mám slabost pro kinematografická tajemství v lesích), smutné je, že pro první sezónu nemá prakticky žádný význam, kromě budování atmosféry, kterou teda, jak jsem už zmínil, buduje slušně. Navíc hlavní zločin se vyřeší natolik primitivním způsobem, že se ukáže možná ještě zbytečnější než ekoteroristé. A to už je co říct. A navíc je jediná ústřední mužská postava gay přesně tím otravným způsobem, jak je teď v seriálech moderní. A takových navíc, které jsou ve výsledku spíš namíň, je tam hodně. Čtyři hvězdy dávám především na základě pročtení názvů a synopsí epizod odsouhlasené druhé série, které ve mě vzbuzují očekávání. A to značná. Ale celkové hodnocení bude ještě dost záležet... ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Riadne načančané zlepence v príjemne (ne)veselom prostredí milovaného lesa. Naprieč 2mi pozdlžníkmi mi nudno nebolo, lebo stále mali čo ukázať a povedať. Figuríny figurovali, bolo ich tam viac ako dosť, no "nestrácali sa," skôr v inom zmysle. Mám rád parohy, taktiež v inom zmysle. Nie , nebolo wendigo, ale.. ani zasa do lesného tanca. O tom v iných krajoch. Stopka nenastala, po 3ke zatiaľ ani chýru, tak to nechám napospas domienkám. Zatiaľ. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný seriál. Pojdte natočit seriál o tajemné bytosti v lese, ale vlastně se na to vyserem a natočíme kriminálku a tajemnu se budeme věnovat obdíl 2 minuty na konci. Tohle je tak promarněná šance na top seriál....k občasnému dementnímu chování postav se raději nebudu vyjadřovat. I přes to všechno je seriál hrozně depresivní, tajemný a prostě i pár dní po druhe serii je ve mě takové to wtf ??? jsem zvědavej na 3. serii. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Proč musejí evropským lesem znít tóny banja a místní nálevna vypadat a znít jako bar z amerického vidlákova? Černokomediální panoptikum, které nelze brát tak úplně vážně ani si naplno užívat atmosféru Forest Floor X-files, protože míra "kriminality" je zcela absurdní stejně jako prokurátor "gay alergik komik"... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama