Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní překvápko. Naprosto nečekané, ale o to intenzivnější. Takový hodně nenápadný seriál, který se mně zaryl pod kůži a po jeho posledním díle jsem zase čekal další díl, no a ono nic. Nedá se nic dělat, tahle mysteriózní paráda s několika příběhy a jedním hlavním, ta rozhodně stála za to a poslední díl s povedeným koncem mě jen utvrdil ve faktu, že dnes musím jít na pět a ani o hvězdičku míň. Bravo Julien! Bravo Thierry! A největší, speciální dík patří uživateli Misterz za jeho perfektní, seriálový tip. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Riadne načančané zlepence v príjemne (ne)veselom prostredí milovaného lesa. Naprieč 2mi pozdlžníkmi mi nudno nebolo, lebo stále mali čo ukázať a povedať. Figuríny figurovali, bolo ich tam viac ako dosť, no "nestrácali sa," skôr v inom zmysle. Mám rád parohy, taktiež v inom zmysle. Nie , nebolo wendigo, ale.. ani zasa do lesného tanca. O tom v iných krajoch. Stopka nenastala, po 3ke zatiaľ ani chýru, tak to nechám napospas domienkám. Zatiaľ. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakaná atmosferická bomba, ktorá si zakladá hlavne na perfektom prostredí hustého, nepreniknuteľného lesa, ktorý obklopuje jedno malé mestečko. A samozrejme nemôžem zabudnúť na premyslený krimi príbeh, ktorého ústredná otázka ohľadom tajomného zmiznutia Marion sa postupne odkrýva na báze jednotlivého objasňovania ďalších kriminálnych prípadov (v každom diely jeden), ktoré na prvý pohľad medzi sebou nesúvisia, no v poslednej časti vytvoria peknú kriminálnu mozaiku celého pozadia prípadu. Len škoda, že to mystérium okolo tajomnej bytosti v lese nebolo trocha lepšie a hlavne hororovo prepracovanejšie. Mohlo ísť o absolútnu mysterióznu pecku. Ale nechýbalo k tomu veľa. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama