Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní slasher z divadelního prostředí. Za jedné deštivé noci uprchne z psychiatrické léčebny vraždící maniak, s partou herců se uzavře uvnitř budovy, a rozehraje s nimi své vlastní krvavé představení... Soaviho dřívejší spolupráce s Argentem se skutečně nezapře, poněvadž vlastní debut zvládl na jedničku. Využívá propriet každé správné vyvražďovačky (co nejrozličnější zabití, skoro nesmrtelný vrah, jehož řádění musí přežít žena) a přidává několik nápadů a vizuálních vychytávek. Zabiják nosí opeřenou soví masku a oběti popravuje s nevídanou chutí a grácií, hlavně jeho práce s motorovkou, krumpáčem a vrtačkou působí nemalou radost. Skvělý Soaviho debut, jen co je pravda. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Deliria alebo teda StageFright je dosť kvalitný horor, ktorý má asi všetky zložky, ktoré musí obsahovať takýto druh filmu aby sa zdaril. Michele Soavi natočil zaujímavý príbeh, v ktorom trochu zredukoval počty divadelných umelcov. Film sa začína veľmi zaujímavo a parádne, má to rozhodne štýl, a nie len začiatok ale celý film. Príbeh a boj o prežitie sa tento krát odohráva v divadelnej skúšobni, v ktorej sa nacvičuje jedno zaujímavé predstavenie. Avšak okolnosti zavedú do tohto provizórneho stánku kultúry aj psychopatického maniaka, ktorý im toto predstavenie trocha nabúra. A máme tu nové predstavenie, už s novým režisérom, ktorý používa pri svojej „práci“ sekeru, nôž a ďalšie „tradičné“ divadelné pomôcky. Veľmi kvalitný horor s vynikajúcou hudbou, nápadom, atmosférou atď. Ale nebolo to bez chyby, takých 90%, preto nemôžem dať 5*. Pár detailov trošku inak by sa zišlo spraviť. Každopádne rozhodne stojí za veľkú pozornosť a dá sa len odporučiť nadšencom hororu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra o tajemném zabijákovi s maskou se promění v realitu. Vrták skrz, šmejknutí pilou a ruka pryč a rozverná přetahovaná o děvenku, co si to užívá o něco méně než ti, co se o ni přetahují. Asi nejlepší je další z mnoha variací na populární scénu z Psycha. Vražda ve sprše je ovšem zakončena vykucháním... A zatímco venku lije a dva poldové v klidu hlídají, uvnitř bojují zamčení herci o život. Kdysi mě to bavilo více, ale zas ty vraždy jsou slušné, italské, takže hodnocení ponechávám. A samozřejmě závěrečné klišé potěší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gialla a slasheru obsahuje veci kladné aj záporné, čo dané žánre obsahujú. Parádne prostredie divadla a jeho zákulisia, krvavé mordy, ale aj nesmierne tupé postavy a ich extrémne nelogické rozhodnutia. Predovšetkým vo finále sa ako final girl, tak vrah, chovajú tak dementne, že to Soavi a Eastman proste nemohli myslieť vážne. Potom tu máme kľúč, ktorý treba otočiť v zámku asi desaťkrát a políciu, ktorá iba sedí v aute a nič nerobí, pretože vedenie im nenariadilo byť na mieste činu, ale vonku v aute. No a tak ďalej, a tak podobne. Ale zábavné to je, o tom žádná. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Hrôza na javisku si drží vysokú úroveň násilia a režisér Soave nám ukazuje brutálne zábery s elektrickou vŕtačkou, motorovou pílou a sekerou. To všetko slúži ktomu, aby to v nás vyvolalo dojem a že režisérova záľuba není len v ultra násilných scénkach. Soavi postupne preukazuje oveľa viac štýlu - najmä v momente, kedy namieša napätie s ilúziou javiska. Taliani vždy vedeli, čo divák chce a tak nám to prezentujú 100 percent. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)
  • České vydání od Řitka video je cenzurovaná verze ve formátu 4:3, zatímco originál je natočen pro ratio 16:9. (BoredSeal)
  • Scéna, kde se Brett (Giovanni Lombardo Radice) skloní před zrcadlem, aby odhalil, že Wallace (Clain Parker) stojí přímo za ním, je pocta filmu Tenebre (1982) od Daria Argenta, u něhož byl Soavi asistentem řežie. (hladass)

Reklama

Reklama