Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že po megaúspěchu série John Wick nebude mít Keanu Reeves důvod hrát v nějakém trapném béčku, bohužel jsem se šeredně spletl. Siberia není ani kriminálka, ani thriller, dokonce ani akčňák, jelikož je v celém filmu ve skutečnosti jedna jediná akční scéna, zápletka totálně o ničem a atmosféra takřka nulová. Celý film je tak založen na nezáživných dialozích, mizerných hereckých výkonech a naprosto stupidním příběhu. Děj se nese ve velmi pomalém tempu, snaha o zachycení milostného příběhu ve finále spíš připomíná laciné východoněmecké porno, kde jsou sexuální scény střídány hlubokými proslovy a promluvami do duše, což samo o sobě působí velice komicky. Závěr se rovněž vůbec nepovedl, snímek tak nefunguje absolutně v ničem a mě osobně nenapadá jediný důvod, proč měl Reeves potřebu se v něčem tak hloupému objevit. Snad jen kvůli penězům a válení se s ruskou servírkou, jinak fakt nevím. 0/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Reeves by asi rád po letech kopal první ligu. Tentokrát vynechal akci, ve které se jinak vyžívá a zkusil zakomponovat vztahový žánr, jenž evidentně moc neumí, když pouze monotónně přiráží a dokonce svou holku půjčuje v petrohradském stylu. Závěr měl být drsný, ale skutečně to vypadalo, že došly prachy. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako thriller nudné. Vlastně je to thrillerem maximálně ve čtvrtině stopáže, a i v ní se udějou pouze základní žánrové klišé. Zbytek je milostným příběhem, ve které americký manžel Keanu na opačné straně zeměkoule (Sibiř) souloží s osamělou ruskou servírkou. A zajde si na polovačku do lesa na medvědy s jejími bratry. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochybný obchodník s diamanty přijíždí do zapadákova na Sibiři hledat svého společníka, no a nachází vstřícnou barmanku (maximálně sympatická Ana Ularu) plus její ožralé zákazníky a ochranářské bratry. Kolorit svérázného místa se daří navodit tak napůl, nicméně romantický vztah nepostrádá v kontextu zoufalosti situace s riskantním prodejem jiskru. Jenže pak to začne být hodně WTF divné a konec všechno neurvale, bez řečí utne, až jsem potutelně koukal. 5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves na Sibiři? To nemůže být přeci až tak špatné, říkal jsem si. A v první hodině je sice film takový divný - divná romance, divné prostředí, divnej děj, ale atmosférou ruského venkova, zvláštní nepříliš hezkou femme fatale a neurčitým charakterem Keanu Reevese mi to přišlo vlastně docela zajímavé Postupně jsem ale nějak přestával pobírat, kam to celé směřuje a začaly se tam dít poměrně absurdní věci (pokrevní bratři), takže chápu, že to mainstreamového diváka spíš otráví. Dosud bych snad i řekl, že solidní 3* záležitost. Jenže pak přišlo dlouho očekávané, bohužel blbě ozvučené a celkově nenápadité akční finále, které výsledný dojem srazilo hodně dolů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno