Reklama

Reklama

Gieokeui bam

  • Jižní Korea 기억의 밤 (více)
Trailer

VOD (1)

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už dávno ma nejaký film tak nemiatol, že s akým žánrom mám vlastne tú česť, ale juhokórejská produkcia bola v kombinovaní žánrov vždy najlepšia a síce už to nie je presne to, čo bývalo, ale potvrdila to aj tentoraz. Forgotten vtiahne už od začiatku, už od úplne prvej sekvencie v aute trochu cítiť, že nie je všetko úplne v poriadku a po nasťahovaní do domu je to už jasné, film ponúkne viacero výborných motívov z odlišných žánrov a tak som si vôbec nebol istý, čo bude mať vlastne pre dej najpodstatnejší význam a aký žáner bude hlavný. Film miestami pripomína horor, mysteriózny film s tajomnou atmosférou, napínavý thriller alebo zaujímavú kriminálku a najlepšie je, že každý tento žáner funguje a sekvencie z jednotlivých žánrov som si užíval. No prednosť má aj tak nepredvídateľný dej s množstvom otázok a tak som bol veľmi zvedavý, ako sa bude vyvíjať. V druhej polovici už ale film niektoré tajomstvá odhalí, vrátane žánru, takže už možno trochu stratí na atraktivite, ale dejovo mi to aj tak prišlo veľmi zaujímavé a našťastie celkové vysvetlenie nie je až tak jednoduché, aby ho v rýchlosti prezradila nejaká pointa a tak jeho vysvetľovanie je postupné a podľa mňa veľmi dobre zvládnuté, pričom aj celkom originálne, s niečím takýmto som sa asi ešte nestretol. Síce si nie som istý, či som niečo takéto v úvode chcel, ale na konci som bol s vysvetlením spokojný. A aj úplný záver je typicky kórejský, takže tu si nemôžem sťažovať. Film sa môže oprieť aj o postavy, celá štvorčlenná rodina je dobre obsadená a aj veľmi dobre zahraná, prednosť majú očakávane hlavný hrdina a jeho brat, ale aj rodičia majú niečo do seba a napríklad taká sekvencia s matkou v daždi bola výborná. A okrem nich tu má nejaký priestor vlastne len polícia. Režijne je to očakávaný vysoký štandard, kde nemám čo vytknúť. Pred rokmi tvorila takéto filmy juhokórejská produkcia v podstatne väčšom množstve a možno aj kvalite, už to nie je, čo bývalo, ale Forgotten predsa len podstatne uspokojilo moju chuť po podobných filmoch, dobrá práca. 77% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Temný a dost spletitý thriller, který funguje líp ve své první polovině, která bez námahy vytváří záhadné tajemství a napětí. Nechybí ani trocha zábavy a potencionálně strašidelný pokoj. Druhá půle s postupným zvedáním opony a příliš složitém vyprávění nabírá trochu na nelogičnosti a absurditě, ale když tohle pominu, tak čistě pocitově dávám čtyři pecky. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako jo, byl jsem celou dobu napnutej, proč se to tomu maníkovi děje a co je za tím. To musím ocenit. Za vlasy přitažený to bylo až tak od půlky, a bohužel mě to odbouralo při vzpomínce na tu vraždu. Jako vážně to takhle proběhlo? Originálnost se tomu určitě povedla, ale logika a chování postav už trochu méně. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Šikmooká parádička (nejsem rasista). Kombinace Obvyklých podezřelých a španělských zamotaných kriminálek, kde Vás 2/3 filmu vodí za nos a pak je všechno jinak. Tady je to sice od určité části předvídatelné, nic to ale nemění na tom, že ocením film s neokoukanými herci (to tady vážně nehrozilo) a zajímavou a napínavou zápletkou. Film, díky kterému Vás bude lehce mrazit na zátylku a zajisté oceníte navození depresívního stavu, dobře Korejci...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý mysteriózní snímek, který opět ukazuje, že Korejci rozhodně temnější žánry umí. V tomhle případě si skvěle hrají s atmosférou a prezentují příběh, jež je dostatečně tajemný na to, abyste byli napjatí už od začátku. Film navíc zůstává poměrně komorní, což mu jen přidává na tom, jakým dojmem na diváka působí. A ten dojem je dobrý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Režisér se inspiroval příběhem, který mu vyprávěl jeho blízký přítel. Údajně jeho bratranec odešel na měsíc z domova a vrátil se jako někdo úplně jiný. Hang-joon Jang také čerpal inspiraci z francouzské lidové pohádky „Modrovous“. (Emo-haunter)
  • Natáčelo se od 11. března do 8. června 2017. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno