Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vousatý Harry Potter a jeho boj o přežití v nelítostné džungli. Od dob Revenanta mám jasno v tom, jak má vypadat survival thriller a přestože Ztracen v džungli neurazí, zmíněnému filmu se ani nepřibližuje. Možná kdyby tvůrci více přitlačili na pilu, byl by výsledný dojem lepší. Takhle je to jen slabší čajíček. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto lektor bushcraftu si kladu otázku, proč byl do role dobrodruha Yossiho obsazen zrovna Daniel Radcliffe, jenž by dle mého odborného soudu v opravdové džungli přežil snad jedině za pomoci kouzel. Zkušený divák si tohoto disharmonického vztahu mezi hercem a danou postavou bezesporu povšimne, v důsledku čehož se ze snímku hned v úvodu vytratí aspekt uvěřitelnosti. Greg McLean se dosud profiloval jako tvůrce oddechových hororů a i survivalový Jungle směřuje k prostému zabavení publika. Režisér zápolí zejména s narací příběhu, která je v McLeanově pojetí redukována na pouhý sled dramatických obrazů postrádajících sumární koherenci, což zákonitě neumožňuje gradovat napětí. Tento koukatelný cestopis s prvky naturalismu ode mě obdrží dvě hvězdy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lesní survivaly vždy patřily k mým oblíbeným tématům a jakmile les vystřídá zrádná Jungle hned je z filmu exotičtější a atraktivnější podívaná, kde není nouze o nebezpečná zvířata, paranoiu, blouzení či nevyzpytatelnou divokou řeku ( Což patřilo k nejintenzivnějšímu momentu filmu). Místy je film i slušně děsivý ( jaguár), či lehce nechutný( snězení zárodku ve vajíčku). Film je slušně natočen, je dle skutečných událostí, v hlavní roli hraje Harry Potter a má skvělou hudbu takže za mě velmi příjemná dobrodružná podívaná. Greg McLean, mě zatím nikdy vyloženě nezklamal. 75% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snad vůbec poprvé jsem viděl Radcliffa v nepotterovské roli, ve které byl celkem dobrý. Samozřejmě si na jeho místě dovedu představit více než tucet herců, kterým by to seklo víc. Nicméně mě zde vůbec neiritoval. Přeci jen mu jde hrát lépe živé než mrtvé. Úvod byl malinko rozpačitý a vtáhnutí do děje hrozně rychlé. Z ničeho nic vznikne mezi dvěma lidmi za pár dní nepřetrhnutelné pouto (dost možná doplněné i o homosexuální večerní hrátky) a ochota položit jeden za druhého život. Poté už člověk sleduje výhradně boj o přežití, který hlavní hrdina nesvádí ani tak s nehostinnou džunglí, jako spíše sám se sebou a svými vnitřními démony. Divácký dojem mi narušoval, z mého odborného diváckého pohledu, celkem zprasený střih. Večer si snímkem určitě nepokazíte, ale rozhodně bych nečekal zázraky. Solidní zábava. Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)

Reklama

Reklama