Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak to snáď nie! Niekto tu tvrdil, že prvých tridsať minút navnadí a že potom to upadne. To je riadna lož. Prvých 30 minút je čistá otupa akéhokoľvek vnímania, potom nasleduje už len klinická smrť. Za Butlera dám aspoň hviezdu, ale keď si predstavím, že by som mal napríklad paralýzu oka a ono by mi ostalo navždy otvorené a niekto by ma pripútal k tomuto filmu, aby som ho pozeral dokola, tak to by som volil radšej trest smrti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro cely film som mal pocit jak keby som sledoval variaciu na Shallow Grave zasadenu na jeden ostrov do minulosti. Film o troch chlapoch, ktory najdu cenny kufrik. Môzete si byt isty, ze ho niekto pride hladat a ze ked kvôli nemu zacnu zabijat, tak ich to poznamena nech sa jedna o akehokolvek drsniaka. Bohuzial tempo filmu je neskutocne pomale. Film sa venuje hlavne postavam. Najprv ich zdhlavemu predstaveniu a v druhej polovici ich pomalemu prerodu po krvavych udalostiach. Nebezpecie tu netrva dlho a je prakticky hned odstranene. Cele je to na môj vkus podane az prilis oldschoolovo a znova si radsej pustim videoklipovy Shallow Grave ako tuto ultranudu, ktoru nezachrania ani solidne herecke vykony ustrednej trojky. 4/10. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé drama ale hrozně natahované mohlo to být klidně o 20 minutek kratší protože ke konci se to hrozně táhlo a vytratila se atmosféra a nechutnost co je v lidech pokud najdou něco co jim zlepší životní situaci. Na tento snímek jsem narazil náhodu na profilu Gerarda Butlera a neříkám, že je vyloženě špatný jen je prostě normální. Na jedno shlédnutí určitě dobré a stísněná atmosféra ostrova byla povedená. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér, který se podílel na seriálu Taboo nyní představuje svůj první celovečerní debut s Gerardem Butlerem a Peterem Mullanem. Tři chlapi jedou na 6 týdenní směnu na izolovaný ostrov strážit maják, kde však naleznou truhlu zlata a jak už to většinou tak bývá, někdo si pro ní bude chtít přijít. První hodina je výborná, skvěle tu funguje ponorková nemoc, je to i slušně napínavé a především dobře zahrané a je škoda, že ve druhé půli filmu dochází dech a nemá už čím vyloženě zaujmout. Přesto na debut slušná oldschool práce z neotřelého prostředí a vidět vyšinutého Butlera stojí za to. 60% ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Už sa stalo akýmsi zvykom, aby všetko viac lietalo, praskalo, bolo vzdialené, obliekalo sa tesnejšie a nemalo šrám. Títo severskí predstavitelia na čele so spuchnutým Butlerom však idú na 5 postáv, kaplnku, sviečky, vývar, loď a maják. Ani vlastne nevedno, či toto písal život, lebo kto by to rozpovedal. Tvorcovia ponúkli výhradne vlastnú interpretáciu možných zážitkov a osudov, pričom to neznie zle. Tieto hrôzostrašné „poviedky“ morských vlkov sú plné súženia, bludov, marazmu. Z filmu cítim krásny závan človečiny, svetrov, vetra, šplhania dole, žiadny policajti, ženy, vyšetrovanie, štátna správa, humor (až ten čierny s čajkami). Skrátka drsná filmárčina zbúchaná precízne, ale na jednom kolene, ktorá vyvrcholí v trištvrtine filmu a potom sa unáša chladnými severskými ostrovnými vodami. (videné 03.03.2021, BDrip) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)

Reklama

Reklama