Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Vanishing se sice opírá o základy poměrně známé legendy, z čehož by se už v takto jednoduchém zárodku dala vytvořit hutná a originální podívaná, ale jak to tak už bývá, realita je bohužel poněkud jinde. The Vanishing má totiž poměrně rozvláčný start, což na Vás začne v několika minutách působit poněkud uspávajícím dojmem. Režisér Kristoffer Nyholm sice toto poněkud pošramocené renomé napraví v polovině druhé, kde trojlístku hlavních hrdinů začíná už definitivně "hrabat", nicméně to zase zkazí nepovedeným a nedodělaným koncem, který snímek The Vanishing nemilosrdně pošle do nekonečných hlubin filmového průměru, pročež si na něj za pár měsíců sotva kdo vzpomene. Škoda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet bol zaujímavý. Bavila ma ta atmosféra toho čo bude ďalej, furt akoby niečo viselo vo vzduchu. Postupne sa začal film rozbiehať, našiel sa človek, našla sa truhla, niekto ju hľadá a tak to pokračuje ďalej. Do trištvrte filmu ma to bavilo. Potom sa film zmení na komornú drámu o troch strážcoch majáku, kde som sa už začínal celkom nudiť. Jeden s tých filmov, ktorý ma dobrý námet, dobrý výber lokácii, pôsobivú atmosféru a aj hercov v pohode. No ak to ma preložiť do svojej hokejovej reči, tak mal film dobrý ťah na bránku, ale zlé zakončenie. Škoda. 65% - 3* ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Snímek jakožto možné vysvětlení skutečného zmizení strážců majáku příliš nečerpá ze skutečností, zjištěných na místě v roce 1900. Spíše bylo využito staré záhady pro rozehrání psychologického drama, což by snad nebylo na škodu, ale měl jsem bohužel problém pochopit motivace některých postav k jejich činům. Výsledek tak pouze není špatný film s celkem hutnou atmosférou, ale bez větší návaznosti na skutečný případ. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o pár lidech, což není na škodu, dokonce musím říct, že tenhle typ filmů mám rád. Ovšem tady to prostě nebylo ono. Po úvodu a hlavní zápletce jsem čekal, že se to nějak víc rozjede, že to bude mít grády, a i když se o to sebevíc tvůrci snaží, není to tam. Stane se z toho nuda, kde akorát sledujete, jak hlavním postavám hrabe (tady bych vyzdvihnul G. Butlera, kterýmu role perfektně sedla - on byl vlastně na tom filmu to nejlepší), ale celkový vyústění je zvláštní a podle mě ne moc dobrý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro cely film som mal pocit jak keby som sledoval variaciu na Shallow Grave zasadenu na jeden ostrov do minulosti. Film o troch chlapoch, ktory najdu cenny kufrik. Môzete si byt isty, ze ho niekto pride hladat a ze ked kvôli nemu zacnu zabijat, tak ich to poznamena nech sa jedna o akehokolvek drsniaka. Bohuzial tempo filmu je neskutocne pomale. Film sa venuje hlavne postavam. Najprv ich zdhlavemu predstaveniu a v druhej polovici ich pomalemu prerodu po krvavych udalostiach. Nebezpecie tu netrva dlho a je prakticky hned odstranene. Cele je to na môj vkus podane az prilis oldschoolovo a znova si radsej pustim videoklipovy Shallow Grave ako tuto ultranudu, ktoru nezachrania ani solidne herecke vykony ustrednej trojky. 4/10. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama