Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Aj keď to mohlo byť lepšie. Veľké mínus je to, že nízko-rozpočtový film a že to točil neskúsený režisér. S lepším režisérom by to mohlo mať fakt namakanu atmosféru, pretože príbeh je dosť dobrý a pekne sa v závere rozplieta. Herci sú v pohode, Peña utiahne film, no keby to malo trošku lepšie efekty a hlavne atmosféru, tak by to bol fakt výborný filmík. Každopádne ma bavil Extinction aj tak, film plynie ako voda a príbeh má čím upútať. Keď vidím to hodnotenie ja si jednu * pridám. 75% - 4* ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak stroze a sterilně to na počátku působí, včetně hereckých výkonů či trochu lacině vypadajících digitálních triků. Po čase na vás ale vykoukne zajímavý vývoj scifi příběhu, který je opravdu pěkně postupně odvyprávěn. Scénář a předloha jsou silnou stránkou jináč průměrného seriálového vzezření. 65% ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) Osud rodinky hlavnej postavy mi prestal byť dôležitý v momente ako som pochopil, že sú to len roboty. Podobne však ani znovuovládnutie Zeme ľuďmi mi neprišlo ako nič, po čom by som mal túžiť, najmä vzhľadom na stav, do akého ľudia svet dostali. Asi by pre neho urobili najlepšie, keby sa navzájom načisto pobili. Nehovorím, že som sa pri pozeraní tohto filmu nudil, ale ani ma nejako extra nezaujal a nevidím v ňom nijakú hlbšiu myšlienku. ()

stanyko 

všechny recenze uživatele

Myslienka mala potencial, ale to bolo asi vsetko. AI tema upadla medzi nudnymi prestrelkami do zabudnutia, herecke vykony vseliake. Avsak film zaklincovali s otvorenym koncom na pokracovanie (zly vtip) a katastrofalnou CGI v poslednych scenach - to uz sme sa smiali na plne hrdlo a mne sa zdalo, ze som sa vratil do dob PlayStation 1. Davam tomu velkodusne 2* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z počátku ukazuje noční invazi z nebes na určité město, což předznamenává další snímek na již provařené téma, ale svým dějovým vývojem se nakonec ukazuje, že je vše nakonec všechno jinak a že z námětu ční jistá originalita. Příběh sleduje určitou rodinu a hlavně otce, u kterého dojde k jistému odhalení a tím i vysvětlení co je vlastně zač, kdo je ten agresor a jak se vlastně ve skutečnosti věci mají. Téma hodně známé a již mnohokrát použité. Tentokrát však odvyprávěné přeci jen trochu jinak a není tajemstvím, že jde o umělou inteligenci. Mnohé je vysvětleno a to i dokonce za použití citace takového vědce, jako je Stephen Hawking. Příběh má tedy myšlenku, která se v médiích občas probírá, ale je to jen další teorie, co by z toho mohlo nakonec vzniknout. Po vizuální stránce není co k vytknutí. Náhlá invaze je skutečně děsivá a ohromnou chválu si zaslouží i dětští představitelé, kteří dokázali neustále hrát hrůzu, zděšení a strach. Nejedná se však o nic akčního. Snímek je z oblasti dramatických sci-fi thrillerů vedoucí k myšlence a jisté opatrnosti. Vzhledem k dějovému vývoji je zapotřebí pozornost a trochu i nad tím vším zapřemýšlet. I tak je snímek jednoduchý, žánrově zásadový a i přes svou moralizační hodnotu žánrově zábavný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2016, když se rozhodlo, že se bude scénář Extinction realizovat, byl pro hlavní roli zvažován James McAvoy. (Martrix)
  • Film se natáčel v Srbsku v Bělehradě. (Martrix)
  • Scénář pro Extinction, napsaný Spenserem Cohenem, byl v roce 2013 vyhodnocen jako jeden z nejlepších nezrealizovaných scénářů. (Martrix)

Reklama

Reklama