Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vězeňské peklo v Thajské věznici!! Vězeňským filmům se minulý rok velmi dařilo ( Shot Caller i Cell Block 99 byly skvělé přírůstky do žánru), letos však jasně vítězí tohle. Hlavním hrdinou je Britský boxer, který žije v Thajsku, propadá drogám, sám je i dealuje a za ně si jde taky odsedět trest do místní vyhlášené věznice, kde mimochodem místo herců hrajou opravdoví vězni. Na Rottenech svítí 100% s vykřičníkem a já tleskám a přikláním se k hodnocení. Ze všech vězení, co jsem ve filmech viděl ( Britská, Americká,Dánská) tak Thajská definitivně patří k těm nejhorším. Všichni spí na zemi jak zvířata v jedné místnosti namačkaní vedle sebe, nováčci jsou znásilňováni na kameře a není to vůbec pěkný pohled Vám povím. Má to hodně realistický a autentický tón, Thajšťí pokerovaní vězni jsou na pohled nepříjemní, dějí se zde brutální a ošklivé věci,samotná atmosféra toho neobvyklého prostředí je perfektní a na diváka to má brutální dopad. Joe Cole to zahrál velmi přesvědčivě a oko fanoušků potěší i Muay Thai vězeňské zápasy( Ale samotné fighty až tak neoslní) Bezútěšná Pecka založená dle skutečného příběhu! 85% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, dobře obsazený neherci, ze kterej fakt jde respekt a strach, solidní Joe Cole v hlavní roli - to jsou pozitiva. Bohužel negativa ve výsledku převažují, hlavně ve druhé polovině filmu, která už je fakt hodně dějově přes čáru a začíná to i nudit. Závěr byl taky divnej, ve výsledku lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukřičený film o jednom maníkovi, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Když se mu to nepodařilo v ringu, začal užívat drogy, ani to nepomohlo, tak se pro jistotu nechal zavřít do thajského vězení. Tam se mu celkem líbilo, na programu byly sportovní i erotické hrátky všeho druhu. A hlavně se tam hodně křičelo. Pak si k heroinu přibalil i alkohol a dokořenil to kickboxem, s pocitem, že teď už ta smrt musí klapnout. Bohužel se mu to nepodařilo a tak pln zklamání napsal o svých pokusech se zabít knihu. Nějakého dobrodince napadlo tu knihu zfilmovat. A mě, blbku, napadlo se na to podívat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další film z ranku Trestance a Bloku 99, ale snad ještě nepříjemnější a v různém kontextu ošklivější, ovšem bohužel ne tak úderný a pohodově odsýpající. Koho zajímá box, ať si pustí úvodní scénu a pak rovnou přetočí o hodinu napřed, protože první půlka je jen velká thajská depka, kterou by asi nikdo nechtěl nikdy zažít a teprve v té druhé se to pořádně řeže. A právě ta rozvleklost je celkem problém. Hlavní herec je velice neotřelou volbou a celou dobu jsem si zvykal na jeho přízvuk. Celkově jsem zkrátka čekal více. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Spíš film o závislosti a Thajským věžením. Koukat jak se vystřídaj na kámošově prdeli asi někoho vzrušuje, ale mě ně. Asi bych nechtěl být i se svou výškou ....i když malou tak na její extrémní.. být v jejich vězení. Box nebo Thaj box v tom nehraje až tak velkou roli. Je to prostě o přežití smažky. Ale docela se to povedlo. Dobrou noc ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)

Reklama

Reklama