Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (65)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po snímcích "Shot Caller" a "Brawl in Cell Block 99" přichází další skvělý film z vězeňského prostředí. A Prayer Before Dawn se může pochlubit skvělým střihem, scénářem, kamerou a reálným podhoubím podle autobiografické knihy Billyho Moora, který v thajské věznici strávil tři dlouhé roky. Snímek rovněž zaujme syrovou, ba téměř animální brutalitou, která provází téměř všechny kroky hlavní postavy a postav kolem něj. Je fascinující a zároveň děsivé sledovat, jak se lidé za zdmi vězení mění v krvelačná zvířata prahnoucí po pomstě, krvi a boji. Přičtěte si toto všechno ke skvěle nasnímaným soubojům v ringu a faktu, že zde hrají skuteční vězni a dostanete film, který Vás ve finále zcela odrovná. A Prayer Before Dawn je tedy dalším nenápadným filmem, který v mnohých ohledech předčí filmy z holywoodské produkce. Skvělá práce! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem “Evilenkovi” za tento väzenský “smash down” o feťáckom boxerovi z Anglicka, ktorý skončil (zrejme) v najhoršom “nápravnom” zariadení na svete, nazývanom aj: “Hotel All Inclusive”. Pred pár mesiacmi som vzhliadol výborný dokument (voľne dostupný na kanály “youTube”, ktorý vrelo odporúčam!), no tento hraný snímok mu smelo dokáže konkurovať, dokonca môžem povedať, že vzhľadom na dramatizáciu priebehu udalostí, je samozrejme ďaleko lepšou “zábavou”. Kým prvá polovica filmu vyobrazuje “život” za mrežami v jasne stanovených “pravidlách”, tá druhá sa takmer kompletne nesie v duchu (nadnesene povedané) Van Dammovského princípu starých filmov z 90´rokov. Priznám sa, že mňa tá prvá bavila viac, no tak či onak, toto si zaslúži veľkú pozornosť diváka. Výborný, kurva drsný film .. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Spíš film o závislosti a Thajským věžením. Koukat jak se vystřídaj na kámošově prdeli asi někoho vzrušuje, ale mě ně. Asi bych nechtěl být i se svou výškou ....i když malou tak na její extrémní.. být v jejich vězení. Box nebo Thaj box v tom nehraje až tak velkou roli. Je to prostě o přežití smažky. Ale docela se to povedlo. Dobrou noc ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film z prostředí thajského boxu, který bude plný drsných a krvavých zápasů. Bohužel pro mě je film z větší části drsná exkurze do thajského vězení, kde jsou vězni brutálně znásilňováni nebo biti. Samotné zápasy jsou jen malou částí a popravdě působily hodně amatérsky. Scény z vězení jsou ale dostatečně působivé, aby film zaujal alespoň v této rovině. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukřičený film o jednom maníkovi, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Když se mu to nepodařilo v ringu, začal užívat drogy, ani to nepomohlo, tak se pro jistotu nechal zavřít do thajského vězení. Tam se mu celkem líbilo, na programu byly sportovní i erotické hrátky všeho druhu. A hlavně se tam hodně křičelo. Pak si k heroinu přibalil i alkohol a dokořenil to kickboxem, s pocitem, že teď už ta smrt musí klapnout. Bohužel se mu to nepodařilo a tak pln zklamání napsal o svých pokusech se zabít knihu. Nějakého dobrodince napadlo tu knihu zfilmovat. A mě, blbku, napadlo se na to podívat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)

Reklama

Reklama