Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 18

Recenze (115)

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - S naprostým klidem doporučuji malým i velkým. Z mého pohledu je to jeden z TOP animáčů za poslední léta, alespoň mě hodně oslovil. Zejména svým příjemným humorem, dobrodružstvím, nápadem, spádem, smutnými momenty, soundtrackem, ... Zkrátka 5* je na světě. Ideální zábava pro celou rodinu a vyrazit na to do kina, je skvělé rozhodnutí. 90% (with A.) ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Opět příběh, který řeší nekomunikaci a uzavřenost. Tento ji přímo rozmašíroval po celé Číně. Nesmyslů a nelogičností je habaděj, ale děj si to fičí od příhody k příhodě. Zlý padouch není vlastně zlý, chlapec sebestředný prohlédne, vražedkyně dětí to má i s trestem smrti (holt Čína). Chvílemi akční film, chvílemi pohádka, každopádně hezké na více použití. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mě kdysi zděsil trailer, z toho vypadla celkem obstojná podívaná. Sice ji srážejí dolů nezajímavé postavy, klišé a kýče, přehnané dojímání a málo humoru, ale zase mě po určité době zaujal děj, líbil se mi ten minizvrat v podobě výměny záporných postav a naštěstí se tu nezpívá, jen hraje na housle. O skvělé animaci se ani nemá smysl rozepisovat, to je samozřejmostí. I tak je to ale naprosto průměrný animák, tak na jedno zhlédnutí, protože mu chybí něco čím by zaujal. Stejně jsem ale chvílemi měl pocit, že je to jenom reklama na knedlíčky (že by se nám zrodil nový stereotyp?). Slabé 3* ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc milá pohádka. Jediné, co bych vytknul, je příliš jednoduchý a přimočarý děj (malý Yetti Everest, který byl uvězněn, uprchne a chystá se s pomocí své kamarádky Yi domů na Everest)...Jinak je to moc hezké, barevné, magické a dojemné. Ve filmu je spousta vtípků, spousta fantazie a samozřejmě i nějací ti padouši - a celé se to odehrává v Číně, patrně s cílem co největších výdělků právě v Číně, ale to vůbec nevadí, alespoň je to trochu exotičtější, než většina animáků...80% ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Sněžný kluk mi totálně unikl. Nepamatuju si, že bych někde vůbec narazila na trailer nebo že by se o tomhle animáku víc mluvilo. A to je obrovská škoda, protože je to naprosto skvělej počin. Pro mě neokoukaný motiv s krásně barevným vizuálem, což na mě vždycky udělá dojem. Navíc i menší postavy jsou prostě roztomilé - v tomto případě především zvířátka (hadi, hlodavec apod). K tomu nechybí hezký hudební doprovod včetně skladby od Coldpay nebo kouzelné pobrukování Everesta. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno