Reklama

Reklama

Frigo elektrikářem

  • Česko Frigo elektromechanikem (více)

Obsahy(1)

Student botaniky Buster omylem absolvuje elektrikařinu a ještě k tomu je najat, aby položil elektriku v jednom domě. Pustí se do toho s vervou sobě vlastní a fantazii přitom nechá na hodně dlouhém vodítku. Problémy se objeví zároveň s pravým elektrikářem... (Morien)

Recenze (28)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Uvdeneo též pod názvem Frigo elektrotechnikem. Botanik Buster se, jak jinak než nedopatřením, dostane k zakázce elektrifikovat dům jedné zámožné rodiny. A když už má tedy zavést elektřinu, tak ať to stojí za to. Vymyslí pojízdné schody, bazén, který se dá automaticky napouštět a vypouštět, vanu, která vám přijede až k posteli, vláček, který vám doveze na stůl jídlo, a mnohé další vychytávky. Vynálezy ovšem mají sem tam nějaké ty mouchy a což teprve když vám ve strojovně přehází zhrzený pravý elektrotechnik všechny dráty. Buster se s kamennou tváří potýká s absurdními nástrahami zmatených vynálezů, jejichž podivné fungování mu nejde do hlavy. Nakonec dostane padáka a dokonce se pokusí o sebevraždu. Keaton byl i v osobním životě domácí kutil a v tomto filmu se ocitl ve svém živlu a pohrál si s každou maličkostí. Při natáčení scény na pohyblivých schodech v nich Keaton uvízl botou a zlomil si nohu a natáčení muselo být načas přerušeno. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

No, hodně zajímavý film. Když si uvědomíme, kolik věcí bylo dost futuristických. Například vláček roznášející pokrmy se používá dodnes především v Japonsku, ale lze ho vidět i v restauracích v České republice. Jezdící schody? Nevím, kdy se začaly v USA piužívat, ale i ty byly podle mě dost zajímavé. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "I need a technician to install the electricity in my house."     Buster Keaton, absolvent univerzity v odbore botanika, sa akýmsi nedopatrením dostane k veľkej zákazke návrhu elektroinštalácie v novom dome. A vysporiada sa s ňou po svojom a treba dodať, že vskutku impozantne. Nainštaluje do domu všakovaké technické vychytávky a výsledný pretechnizovaný dom je potom zdrojom množstva výborných gagov (z tých najparádnejších vychytávok spomeniem pohyblivé schody, rýchlonapúšťací bazén, servírovací vláčik, pojazdná vaňa a elektrický biliard). Zároveň je ale toto prostredie aj dosť obmedzujúce a po chvíli začne byť humor trochu repetitívny. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015 s hudbou od Roberta Israela (orchester) a od Stephena Horneho (klavír a ďalšie nástroje), ktorá je takého jednoduchšieho rázu a občas sklzne až do odrhovačky.     "State University Diploma: The graduate has earned a degree in Cosmetics and Manicuring." ()

classic 

všechny recenze uživatele

DOM, v ktorom dominujú parádne vynálezy som už videl u Friga v lepšom Strašiakovi, kde v samom úvode nepotreboval naťahať elektrické vedenie, ako je tomu teraz, vôbec, všetko, na čo sa mám možnosť pozerať, už tu bolo bohužiaľ predtým, a oveľa lepšie ! Tzv. najprv naprostý perfekcionizmus a potom absolútny chaos. A v tom má prsty technika, alebo skôr sabotér, ktorý perfektne zosynchronizovaný barák premení na novodobú tortúru. Zrejme Keaton naznačuje, že i v dokonalosti sa skrýva potenciálne nebezpečenstvo. Buster patrí medzi absolútnu špičku, a ani menšie zaváhanie neohrozí jeho pozíciu v mojom ustálenom rebríčku. Pozerať na na B.K. sa rovná určitej spokojnosti, niekedy maximálnej, inokedy menej, a v žiadnom prípade by som nemal takú drzosť tvrdiť, že „minimálnej” . ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Frigo coby čerstvě vystudovaný botanik získává omylem zakázku instalovat elektřinu v moderní vile. Neuvěřitelné vynálezy zavedené v domě ovšem přičiněním odmítnutého skutečného elektrotechnika ne vždy fungují tak, jak by se od nich očekávalo, a tak se Buster musí potýkat se zrádnými nástrahami elektrických přístrojů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při nátáčení si Keaton zlomil pravou nohu, nehoda se stala ve výtahu, kde se do hnacího řemene dostala podrážka Busterovy pantofle. Čtyři měsíce pak nebyl schopen natáčet. (everlong)

Reklama

Reklama