Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)
  • Pro film bylo vyrobeno zhruba 4 000 zbraní a 1 114 různých kostýmů, na kterých pracovalo během tří měsíců asi 40 lidí. (Duoscop)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)
  • Kvůli obtížným bojovým scénám filmaři najali kaskadérské týmy z Číny, Mongolska, Austrálie, Kazachstánu a Nového Zélandu. (Duoscop)
  • První plány k realizaci tohoto filmu započaly v roce 2010. O šest let později došlo k přepsání scénáře, který měl být inspirován i originální čínskou Baladou o Mulan. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a v Číně. Natáčelo se od 13. srpna 2018 do 25. listopadu 2018. (ČSFD)
  • S rozpočtem 200 milionů amerických dolarů se jednalo o do té doby nejdražší snímek režírovaný ženou. (SONY_)
  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)
  • Oproti kreslené verzi z roku 1998 se v tomto snímku neobjeví dráček Mushu – ten čelil kritice ze stran čínských diváků, kteří jej brali jako výsměch a urážku čínské kultury. (fiLLthe3DD)
  • Castingu na roli Mulan (Yifei Liu) se zúčastnilo více než tisíc hereček, přičemž požadavky tvůrců zahrnovaly znalost bojového umění a angličtiny. (fiLLthe3DD)
  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)
  • Krycím názvom filmu počas natáčania bol názov "Phoenix". (MikaelSVK)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama