Reklama

Reklama

Selský rozum

  • angličtina Common Sense (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Téměř tříletý sběr materiálu na českém venkově, zkoumání toho, jakými tématy žijí zemědělci a podnikatelé v této oblasti, jak a proč fungují dotace, proč se pěstují některé plodiny více a jiné méně a proč v posledních letech ubylo chovů zvěře a jaké to má důsledky na produkci potravin, vedl ve výsledném střihu autory k zaměření se na roli Andreje Babiše, styl a důsledky jeho podnikání a následně i politických aktivit, které se stávají jedním z nejvíce určujících faktorů pro českou krajinu, podnikatelské prostředí a brzy nejspíš také pro celý stát. Film také využívá dlouhodobé práce řady novinářů v této oblasti a několik jeho scén přímo sleduje autory nedávno vydané knihy „Žlutý baron“ Zuzanu Vlasatou a Jakuba Patočku při investigativní práci. Jedním z hlavních protagonistů filmu je moravský sedlák Bohumír Rada, který spoluzasvětil Andreje Babiše do zemědělského podnikání a pak se jejich cesty zásadně rozešly. (D1film)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tady značně vítězí obsah nad formou. Natočený je tento dokument divně. Vtom by snad byla vážně i kdejáká reportáž Reportérů ČT nebo 168 hodin lepší. Mnohdy doplácí na chaotický střih a neuspořádanost. Ale já ho rád nadhodnotím jednou hvězdičkou kvůli sdělení a informacím, které si jinak mnoho lidí neuvědomí. Vyčítá se mu sice neobjektivita, ale ta je mi v tomto případě vážně úplně putna. Uvědomte si důvod proč vlastně vznikl a o co jeho tvůrcům šlo. Kdyby Janeček řešil objektivitu nic bysme se nedozvěděli. Nedej bůh, kdyby se ho účastnil sám Babiš. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Konečne vecná, informatívna záležitosť bez zbytočného pátosu! Piussi vyzliekla Babiša do noha, pričom si viem živo predstaviť ten jeho jebnutý ksicht, keď sa o tomto počine dozvedel. Potom, ako tento dokument vyšiel na svetlo sveta, Piussi sa ocitla na zozname nepriateľov štátu. No a treba dodať, že absolútne zaslúžene :D Ja na záver len dodám. Toto je doposiaľ asi najlepší dokument od Piussi, ktorá nie malou, ale veľkou palicou zašpárala do toho najväčšieho hovna. Bože Ja to mám tak rád :D .. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Bohužel je toto dílko strašně amatérské a tendenční. Popisuje v podstatě korporátní ničení malých podnikatelů. To se však děje napříč zeměmi a odvětvími. Zde je však do role ďábla dosazen pouze pan kolega AB. Ve finále je tento "dokument" zcela zbytečný. My víme svoje (OK, díky tomuto počinu možná o něco více) a Hrabišovy ovce to je utvrdí v tom, jaký je to chudáček a jak proti němu Kalousek vede účelovku... 60% ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha případů, kdy obsah vítězí nad formou. Filmařsky naprostá katastrofa, amatérské, místo podivné záběry s rozmístěním detailních záběrů, bílé titulky před bílým pozadím, obsahující nespočet gramatických chyb... Ale na to se teď nehraje, obsah filmu je mnohem přednější. Nezbývá než jen doufat, že se film před volbami rozšíří co nejvíce a zapůsobí tak, jak se od něho očekává. Přesto se obávám, že značné množství Babišových oveček se ovlivnit tímto dokumentem nedá a budou na všechny záležitosti nadhazovat řadu pochybností. Fakta jsou ovšem vševypovídající - a chraň Bůh naši zemi, pokud se tento čobol stane premiérem. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Sdělení filmu se může zdát jednostranné, ale jak osvětlili sami tvůrci v rozhovoru, z druhé strany se s nimi kdokoliv odmítal bavit... A věřím, že i to sedí do Babišova obrazu mučedníka, který spasí tuto zem a všichni na něj jen hází špínu a točí o něm ošklivé dokumenty. V kombinaci s Matrixem AB a nadcházejícími volbami si nejsem jist, zda se pro naší zemičku rýsuje slibná budoucnost... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Česká Televize (původní koproducent filmu) odmítla Selský rozum odvysílat před volbami, a dokonce se snažila potlačit jeho soukromé promítání. (KoudyTheAlko)
  • Film nechal analyzovat potravinářskou kontrolou výrobky Babišových provozů ve srovnání s výrobky malého, soukromého řeznictví. Babišovy výrobky byly naprosto nekvalitní. (KoudyTheAlko)
  • Distribuce do kin musela být finančně podpořena dobrovolníky na Startovači, protože Česká televize to odmítla. (Puppy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno