Reklama

Reklama

The Lodgers

  • Velká Británie The Lodgers
Trailer 1

VOD (1)

Sourozenci Rachel (Charlotte Vega) a Edward (Bill Milner) zdědili po rodičích, kteří spáchali sebevraždu, rozsáhlé panství. Jenže je neudržované, postupně chátrá a upadá čím dál tím víc do dluhů. Ale Rachel s Edwardem sní svůj dospívající sen a nechtějí nic o ztrátě panství slyšet. Co je ale horší? Kletba rodu a prozrazení tajemství, nebo vražda několika lidí... (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opäť chabá záležitosť, kedy nápad predčil realizáciu. Veľká škoda, lebo výber prostredia, dobovosť, či celková výprava, spĺňali solídne kritéria. Ono je pravda, že sa v samotnom dianí, najmä v závere, objavia pasáže, kedy sa tvorcovia snažia navnadiť ako takú, zimomravú atmosféru, no z celkového hľadiska je toho pomenej, a tak sa niet čo čudovať, že "cestou" k záveru, divák tri krát zadrieme. Prvú polovicu sa vyslovene nič nedeje, v druhej polovici sa občas niečo deje, čo je na horor žáner dosť bolestivá skúsenosť. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súrodencom Rachel a Edwardovi zostalo po rodičoch, ktorí spáchali samovraždu, len rozpadajúce sa sídlo, ktoré chátra každým dňom viac a viac. Vo svojom vnútri však ukrýva desivé tajomstvá, ktoré musia súrodenci pred vonkajším svetom chrániť. Nie preto, že by sa za ne hanbili, ale preto, že by mohli ohroziť život každého, kto sa k pozemku ich sídla priblíži. - Takže Red Panty Night to dnes nebude, ale ani sklamaný z tohto hororu nie som. Režisér už vo svojom predchádzajúcom snímku ukázal, že si ide svoje a obyčajnému divákovi sa svojimi kúskami nezavďačí, ale tu sa mu to trochu vymklo spod kontroly. Prostredie je síce realistické a kostýmy pekné, ale celý dej hrá až príliš na náhodu a preto pôsobí neuveritelne. A keď sa to postupne začne tlačiť do akejsi rozprávkovej roviny, tak už to prestáva byť zaujímavé. Viacero desivých scén tu je ale podarených, takže keby to viac vsadilo na túto kartu, mohlo z toho byť velmi zaujímavé dielo. Takto je to len nevyrovnaný horor, na ktoré som si ale od Epic Pictures Group v posledných mesiacoch zvykol. + herečka z REC 3: Genesis ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pěknej vizuál, zajimavý prostředí, dobře zvolení herci i hudba, přijatelní atmosféra. To vše The Lodgers má. A určitě nejde o špatnej film. Jen jsem si ho pustil ve špatnou dobu. Což je tak trochu taky moje vina. Jde totiž o film kterej mám na harddisku už delší dobu a už jsem si samozřejmě nepamatoval o čem film bude. Takže jsem do něho šel víceméně naslepo. A na takovej film jsem prostě neměl chuť a ani náladu. Snímek určitě svoje kvality má viz. začátek mýho komentáře ale co se týče hororový stránky tak je to takový light. Navíc je tu ještě Love story linka. Věřím, že za jiných okolností bych hodnotil jinak a šel třeba o hvězdu výš. Opravdu jsem si ale pro puštění tohoto filmu vybral špatnej čas což se projeví i na hodnocení. Lepší 2hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto snímku má cenu hodnotiť bolo prostredie, v ktorom sa dejová linka odohrávala, či už vonku alebo vo vnútri tej starej usadlosti. A burani boli tiež urobení zaujímavo. No ale príbeh samotný bol hrozný blábol - kliatba, ktorá vlastne ani nebola poriadne vysvetlená a príbeh okolo troch hlavných postáv vyznel tak nezaujímavo a šedivo, že jeho ústrednú zápletku by dokázal napísať hádam už aj prvák základnej školy. A toho strašenia tu tiež mohlo byť viac. Niečo tu síce bolo, ale len hrozne málo (hlavne v závere). Avšak aj tak to nemalo "grády" podľa mojich predstáv, žiadne hororové vyžitie sa nekonalo. Na hranici odpadu. 30/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický horor se odehrává po 1. světové válce na irském panství. Dvojčata Rachel a Edward žijící v rozsáhlém starobylém chátrajícím domě právě dovršili osmnáct let, a tak se za nimi osobně vydá jejich právník Bermingham, aby je spravil o tom (co už se dozvěděli z dopisu), že panství je na mizině a oni by měli dům prodat. Jenže to není jednoduché, anžto na jejich rodu dlí stará kletba, co jim zakazuje opustit jeden druhého a odejít z domu. Kromě toho jsou povinni nevpustit cizince do domu a být po půlnoci v posteli. Za porušení pravidel přichází trest od těch, co žijí dole...Vizuálně krásná kamera, tajemná hudba a mysteriózní atmosféra. Film staví především na obraze, vykreslení pocitů postav a vztahu sourozenců, do něhož začnou z venku vstupovat další postavy, což je nežádoucí. Především záběry u jezera jsou nádherné, ale rovněž les či interiéry pustého domu mají své kouzlo. O bubáky a krev nakonec vůbec nejde, byť na obojí dojde. Snímek má až artové ladění a rozhodně bych ho nedoporučil běžnému konzumentovi hororů. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama