Reklama

Reklama

The Lodgers

  • Velká Británie The Lodgers
Trailer 1

VOD (1)

Sourozenci Rachel (Charlotte Vega) a Edward (Bill Milner) zdědili po rodičích, kteří spáchali sebevraždu, rozsáhlé panství. Jenže je neudržované, postupně chátrá a upadá čím dál tím víc do dluhů. Ale Rachel s Edwardem sní svůj dospívající sen a nechtějí nic o ztrátě panství slyšet. Co je ale horší? Kletba rodu a prozrazení tajemství, nebo vražda několika lidí... (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

kingik 

všechny recenze uživatele

Debilní hororová (skoro) pohádka, pojednávající o sourozeneckém páru, Rachel a Edwardovi, dvojčatech, obývajícím panství na irském venkově po svých zesnulých rodičích stiženém (vodní) kletbou. Už jen princip vodní kletby mně přišel úžasně imbecilní, neb jsem jej vůbec nepochopil, a ani to, na jakém principu fungují tři stanovená pravidla, která nesměla být porušena. Navíc není vůbec vysvětleno komu straší ve věži. Film nemá žádnou energetickou hodnotu, neb má uspávací tempo a unylý ráz s poetikou jak od Erbena. Z 80% je děj situován na gotické panství, což je prokládáno návštěvami hnusáckého právníka a náznaky incestu v rámci odpanění, zbytek tvoří podřadné sekvence z návsi a u jezera. Brian O´Malley nejenže točí píčoviny, on je ještě shledává strašidelnými. Vesměs jej může vystrašit jen to, až si film pustí a uzří, že se vlastně s podřadným štábem namáhal nadarmo, protože v rámci žánru je v jeho hotovém produktu vše překonané, ke všemu se film z hororového hlediska drží dost zkrátka, je zde potenciálně zajímavých horor sekvencí sotva na deset minut. Výsledné plouživé tempo a nevzrušivý průběh událostí dělá film opticky dvouhodinový, i když trvá jen 90 minut. Leccos mohli zachránit herci, ale taky žádná sláva. Byl jsem zvědav na Charlotte Vega v hlavní roli, ta ale celkovou unylost jen podpořila a její cudné halení nahé kůže spíše irituje. Je ale fakt, že nebýt jí, možná bych ani film neabsolvoval. Přesně typ filmu, na kterém mě vůbec nic nezaujalo. Na rating R má velmi slabé gore. Trikové efekty jsou trapné, bubáci se zjeví na pár vteřin. Ach jo, hrozné! 2/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto snímku má cenu hodnotiť bolo prostredie, v ktorom sa dejová linka odohrávala, či už vonku alebo vo vnútri tej starej usadlosti. A burani boli tiež urobení zaujímavo. No ale príbeh samotný bol hrozný blábol - kliatba, ktorá vlastne ani nebola poriadne vysvetlená a príbeh okolo troch hlavných postáv vyznel tak nezaujímavo a šedivo, že jeho ústrednú zápletku by dokázal napísať hádam už aj prvák základnej školy. A toho strašenia tu tiež mohlo byť viac. Niečo tu síce bolo, ale len hrozne málo (hlavne v závere). Avšak aj tak to nemalo "grády" podľa mojich predstáv, žiadne hororové vyžitie sa nekonalo. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický horor se odehrává po 1. světové válce na irském panství. Dvojčata Rachel a Edward žijící v rozsáhlém starobylém chátrajícím domě právě dovršili osmnáct let, a tak se za nimi osobně vydá jejich právník Bermingham, aby je spravil o tom (co už se dozvěděli z dopisu), že panství je na mizině a oni by měli dům prodat. Jenže to není jednoduché, anžto na jejich rodu dlí stará kletba, co jim zakazuje opustit jeden druhého a odejít z domu. Kromě toho jsou povinni nevpustit cizince do domu a být po půlnoci v posteli. Za porušení pravidel přichází trest od těch, co žijí dole...Vizuálně krásná kamera, tajemná hudba a mysteriózní atmosféra. Film staví především na obraze, vykreslení pocitů postav a vztahu sourozenců, do něhož začnou z venku vstupovat další postavy, což je nežádoucí. Především záběry u jezera jsou nádherné, ale rovněž les či interiéry pustého domu mají své kouzlo. O bubáky a krev nakonec vůbec nejde, byť na obojí dojde. Snímek má až artové ladění a rozhodně bych ho nedoporučil běžnému konzumentovi hororů. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zvláštny írsky horor, u ktorého som si vlastne nie stopercentne istý, či sa mi páčil alebo nie. Nejedná sa o ďalší štandardný zárez do haunted house tematiky, príbeh nemá punc tuctovosti a je naopak v mnohých ohľadoch originálny, interesantný a dobre koncipovaný. Hoci majú Nájomníci do prvotriedneho hororu ďaleko, zopár pozoruhodných momentov by sa tu našlo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Laska a kletba a celkem zajímavý horor. Nečekal jsem nic spíš jsem ani nevěděl do čeho jdu a tak mě ohromilo místo a hudba s celkem slušný scénař, místy to dokáže navnadit skvělou atmosferou s někdy jako by to ani nebyl horor v celku v pohodě to vidím. ( páchneš touhou po jeho shnilém semenu - tohle je fakt působivé ) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama