Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvedni ruku, kdož má rád Tokio... Pochybuji, že se někdo přihlásil. Má sice prďácký tělo, který bych si ráda osahala, ale její povaha je strašlivě odpudivá. Můj oblíbenec, asi jako milionu dalších lidí, je Berlín. Jeho proslovy a velikášství neměly chybu a vždy, když byl na scéně, tak mě pobavil. Obzvlášť se mi líbil proslov o zkrocení panen. Každý si tu prostě najde svého oblíbence, se kterým souzní nebo je mu nějak sympatický. Každý si tu taky najde postavu, která mu vonět úplně nebude. To se mi moc líbí. Že má každý propracované vlastnosti, kterých se celou dobu drží. Seriál vás chytí hned od prvního dílu, kde je pořádná dávka akce bez zbytečných plků a nezáživného vysvětlování. Toto tempo si seriál drží celou sérii. Hlavním hrdinou je geniální Profesor, který je mozek celé operace. S temperamentními Španěly to ale nemá lehké, a tak má plné ruce práce, aby obří loupež ukočíroval. Občasné nelogické chování házím za hlavu a vrhám se s chutí na další sérii. P. S. dívat se v originále s krásnou španělštinou je nutnost! Na seriál se dívám podruhé a musím říct, že při prvním zhlédnutí se mi líbil na 5*. Nyní už musím upravit na 4. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik nadšení a já se prostě do té tlačenice nemohu vydat. A vím proč. Začátek dobrý. Nápad je opravdu originální a akce jsou filmařsky udělány profesionálně. A tady to končí a začíná (bohužel i pokračuje) něco jiného. V první řadě logika děje. Kdybych měl vypsat, co všechno jsem pochytil, byl by to sakra dlouhý seznam. A někdy to fakt bolí. A dále. Mentalita země původu, země postav a jejich „přirozeného“ chování. Tento „folklór“ vidím běžně ve filmech z Mexika, Venezuely i Itálie, spousta dalších je směrem na východ. Tady mají Španěláci smůlu, že je všechno dění nakumulováno do menších prostor a ty osobnosti vynikají. A ona ta debilita na obou stranách fronty jde občas opravdu na nervy. Možná by pomohlo podstatně zkrátit metráž, vynechat spoustu dementního tlachání. Nejsem zásadní vyznavač amerického pojetí filmů, ale toto téma by určitě líp vyznělo z Ameriky, Británie, Německa … 70% - po PRVNÍ SÉRII. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl fajn, druhý jde... a pak už to jenom frčí z kopce až k poslednímu dílu první série, který jsem opravdu měla problém dokoukat. Celý příběh je strašná slátanina, autoři v něm využívají spousty jakoby nenápadných náhod a berliček velikosti invalidního vozíku, postavy se chovají vzhledem ke svému postavení naprosto iracionálně, jen ať je nějaké překvapení a zvrat. Představa, že bych sledovala další série je pro mě vyloženě odstrašující. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem z toho tak nadšený jako většina :) vypadalo to na 3* začátek mě vůbec nezaujal a i pak tempo pomalé a říkám si 13 dílů o jedné loupeži cobtam bude :) zachránil to konec ty poslední díly..a musím říci že místo toho abych si nějaké postavy oblíbil..tak mě sralo jejich rozhodnutí a to co poté následovalo..:) postava co mě baví asi Denver a sere mě nejvíc ten ředitel banky :) konec takovej že druhá série je povinností..tak jsem zvědav co bude dál 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)
  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno