Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série má fantastický rozjezd. Jdete rovnou do perfektně promyšlené akce plné zvratů. Muklové se pomalu sami vykreslují ve flashbacku plánovaného přepadení tak, že si je oblíbíte a fandíte jim. Herecké výkony jsou zdařilé a hlavně tahle trojka vyčnívá z davu. Tokio srší charismatem a jako vypravěčka hned od začátku chytne a vtáhne do děje. Psychopat a narcista Berlín zase drží v neskutečném napětí. Klidnou rovinu udržuje Profesor geniálním plánem. Škoda jen těch někdy zbytečných dialogů, nesrovnalostí a natahovaní. Klidně bych tak tři díly ubral. Budiž jim odpuštěny i malé nelogické nejasnosti. Vše v doprovodu skvělé hudby. Bella Ciao! 8/10 ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zatím je to takový průměr. Na začátku velké oči, ke konci pád kamsi ke dnu. Oceňuji atmosféru, kameru a vcelku originální nápad. Tedy, ze začátku. Poté se ale, během pár následujících dílů, po vzoru všech "úspěšných" seriálů poslední dekády či dvou začíná děj natahovat, jak žvýkačka. Možná by to mohl být slušný film, ale udělat z toho (prvních) 13 epizod seriálu? A za jakou cenu? Díky různým berličkám, zbytečným odbočkám a flashbackům. Za cenu zcela nelogického a jen těžko uvěřitelného děje plného do nebe volajících nepravděpodobných náhod. Nemluvě o zcela zcestné psychologii některých postav. Přidejme ještě dnes velmi moderní "korektnost" a je vymalováno. Ale abych jen nekritizoval, uznávám, že jsem zvědav, jak to dopadne a doufám, že po druhé sérii bude alespoň ta jedna jediná dílčí zápletka seriálu zakončena. Pokud ne a žvýkačka se bude natahovat i dále, tak třetí sérii už rozhodně sledovat nebudu (takto jsem po druhé sérii odpískal podobná v mých očích nekonečným natahováním pohřbená díla jako Lost, 4400, The 100, The Expanse, atd.). Znakem nejvyššího scenáristického zoufalství budiž flashforwardy. Pokud dojde i na ně, okamžitě končím :-) ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 8/10 : Přiznám se, La Casa De Papel mě nijak extra neoslovil, ale docela sem si ho oblíbil. Sice si protiřečím, ale nijak extra mě neoslovil ani napoprvý a ani napodruhý kdy sem dokoukal celou sérii. Seriál má super zápletku, který by šla suprově využít, místo toho dostaneme ukecaný seriál (Neříkám nic, dialogy jsou pěkný poutavý, rád si čtu titulky, občas jsem se dost bavil), ale je to nevyužitý potenciál, seriál o Heistech a vykrádání je originální jak prase. Má to mimořádný nástřel, ale blbě to dokázali využít. Zase je pěkný, že už v první epce jdou rovnou na věc, že se to nechce nijak táhnout, ale opak je pravdou, a série se 13 epizody se strašně táhne a je to umělě natahovaný. Musím strašně na celým seriálu vynachválit super hudbu, která mě bavila, a některý songy mi v hlavě hrají ještě teď. Postavy jsou zajímavý ne, že ne, a strašně sem si oblíbil Tokio a Berlína, jedny z nejlepších postav celý show a o to víc všechny postavy jsou o to víc lépe sehrány super neokoukanými španělskými herci a celý je to famózní cast a to se musí nechat a cením taky dát postavám jména podle světových měst, seriál dále pravě vsází na rozvětvování příběhu mezi postavami, rukojmími a linka s policisty a to je problém proč se to dost natahuje, než aby šli víc dopředu v příběhu s hl postavami a štve mě, že 1. série nekončí uzavřeně, že se nedostali ven. Celý seriál je trochu overrated, ale prostě já chápu lidi, který ten seriál milujou a berou ho jako nejlepší, neříkám taky sem si ho dost oblíbil a baví mě, ale není to pořádný ono, ale jinak jo 2. sérii si rád dám, ale uvidím mám strach, že to celý půjde ještě víc do kytek. A taky musím přiznat, je pěkný si pustit něco víc exotickýho jako španělský seriál, než dokola sledovat americké záležitosti, a ta španělština jako podklad, je super! ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Par rokov mi trvalo kym som sa dostal k tomuto fenomenu dnesnej doby. Trvalo mi zhruba dva roky presvedcit moju polovicku, ze to stoji za pokus. Nevieme si to vynachvalit. Prva seria je brutalna. V kazdej casti sme sa popod fuzy usmievkali ako to ma Profesor vymakane. Praca s ludmi je vsak kriz aj pre neho. Skomplikovali si to sami, no tak to uz v zivote byva. Ked tak prechadzam jednotlive casti, neviem najst jednu ktora bola slaba, alebo ze by niecim nejako vycnievala. Kazda cast je originalna, miestami aj vtipna, aj ked humor v jednotlivych castiach absentuje. Kasting je skvely, postavy sa mi velmi hodia a viem sa s nimi stotoznit. Motivacie urcitych postav su v niektorych momentoch kus prepalene, ale to je asi jedina vec co ma "vyrusila". Nevybavujem si nejaky serial ktory by ma dostal takymto stylom. Cista parada, tesim sa na dalsie serie. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel mě zaujala promyšleným příběhem, zajímavou směsicí ústředních postav i celkově svým stylem. Jedná se o méně tradiční seriál, a o to zajímavější alespoň zpočátku je. Dobrý dojem ze seriálu jako celku mi kazí pouze extrémně nesympatická vypravěčka, a to opravdu neřeším její vzezření. V budoucí série v tomto případě moc nevěřím a píšu to dopředu, protože směřování seriálu ke konci první série moc naděje na dobrou podívanou i za dalších několik dílů neskýtá. No, uvidíme, první série je na každý pád v průměru velmi dobrá, zamrzí jen poměrně velké výkyvy v kvalitě jednotlivých dílů. 81% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama