Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada Domu z papéru je celkem slabší, než všichni slibovali. Má to svoje světlý momenty, ale možná se to až moc motá dohromady a cpou se tam věci, bez kterých bych se obešel. Do toho sem tam scénáristický ulehčení. Ale taková hrůza to není, solidní nadprůměr. Baví mě akorát Berlín, Tokio a Moskva, zbytek budiž. 4* a.k.a 75% ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním rozjezdovém a slabším dílu se rozjela fantastická seriálové jízda. Neustálá zvědavost a napětí jednotlivých dílů (otevřené konce) vás donutí si hned zapnout další - btw. tato metoda je skvělá i v knihách (detektivky). Skvělí herci, hudba a hlavně promyšlený příběh seriálu - to vše se tvůrcům povedlo na jedničku. Ke zhlédnutí tohoto seriálu mě povedla ségra a musím jí tímto taky poděkovat. V dalších sériích budu určitě pokračovat. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv nejsem znalcem španělské filmové či televizní tvorby, vypadá to, že tahle produkce dokáže směle konkurovat té americké či britské, a to bohužel i s drobnými neduhy – i když si z různých klišé a situací dělají tvůrci legraci („Tohle není film od Tarantina!“), sami některým podléhají (vyjmutí kulky a její cinknutí o mísu jako moment spásy). Přesto se mi líbí, jak je to plné napětí a zvratů, jak divák střídá sympatie k jednotlivým postavám, jak se situace neustále komplikuje a největším problémem dokonalé loupeže je vlastně nedržení se předem stanovených pravidel. (1 360.) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 8/10 : Přiznám se, La Casa De Papel mě nijak extra neoslovil, ale docela sem si ho oblíbil. Sice si protiřečím, ale nijak extra mě neoslovil ani napoprvý a ani napodruhý kdy sem dokoukal celou sérii. Seriál má super zápletku, který by šla suprově využít, místo toho dostaneme ukecaný seriál (Neříkám nic, dialogy jsou pěkný poutavý, rád si čtu titulky, občas jsem se dost bavil), ale je to nevyužitý potenciál, seriál o Heistech a vykrádání je originální jak prase. Má to mimořádný nástřel, ale blbě to dokázali využít. Zase je pěkný, že už v první epce jdou rovnou na věc, že se to nechce nijak táhnout, ale opak je pravdou, a série se 13 epizody se strašně táhne a je to umělě natahovaný. Musím strašně na celým seriálu vynachválit super hudbu, která mě bavila, a některý songy mi v hlavě hrají ještě teď. Postavy jsou zajímavý ne, že ne, a strašně sem si oblíbil Tokio a Berlína, jedny z nejlepších postav celý show a o to víc všechny postavy jsou o to víc lépe sehrány super neokoukanými španělskými herci a celý je to famózní cast a to se musí nechat a cením taky dát postavám jména podle světových měst, seriál dále pravě vsází na rozvětvování příběhu mezi postavami, rukojmími a linka s policisty a to je problém proč se to dost natahuje, než aby šli víc dopředu v příběhu s hl postavami a štve mě, že 1. série nekončí uzavřeně, že se nedostali ven. Celý seriál je trochu overrated, ale prostě já chápu lidi, který ten seriál milujou a berou ho jako nejlepší, neříkám taky sem si ho dost oblíbil a baví mě, ale není to pořádný ono, ale jinak jo 2. sérii si rád dám, ale uvidím mám strach, že to celý půjde ještě víc do kytek. A taky musím přiznat, je pěkný si pustit něco víc exotickýho jako španělský seriál, než dokola sledovat americké záležitosti, a ta španělština jako podklad, je super! ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama