Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Zajímavosti (6)

Papírový dům (Netflix verze) - Rodinná tradice (2021) (epizoda) (S05E10)

  • Nákladní automobily, kterými je odváženo zlato, jsou typ Mercedes Atego. Ty ale mají nosnost max 9,5 tuny. Na přepravu 90 tun by jich potřebovali deset a ne jen dva. Také když se převáží celý baráček a v něm má být všechno zlato, tak by to nešlo, jelikož žádné běžné nákladní auto nemá nosnost 90 tun. (xisp)

Papírový dům (Netflix verze) - Tlak stoupá (2021) (epizoda) (S05E06)

  • Spoiler: V epizodě je zřetelně ukázáno, že když si Profesor (Álvaro Morte) v čase 5:50 bere ze skříňky pistoli, tak ji ihned nabije (natáhne závěr a ten se vrátí do základní pozice, což značí, že buď byl vsunut náboj do komory nebo ve zbrani není zásobník vůbec vsunut). V navazující scéně v čase 29:15, když chce z pistole vystřelit, je informován, že mu Sierrová (Najwa Nimri) předtím „vyprázdnila zásobník“. Pokud by mu jen vyprázdnila zásobník od nábojů, se zasunutým prázdným zásobníkem ve zbrani by mu závěr pistole zůstal po úvodním natažení vzadu a hned by tedy věděl, že má „závadu“ a nebyl by pak překvapený... nebo si celou dobu nevšiml, že ve zbrani nemá zásobník vůbec vložený (nebylo ze záběrů vidět). (xail)

Reklama

Reklama