Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zmlsaný skvelým Sídlom bohov som sa tešil na ďalší nášup 3D animovaného Asterixa, no bohužiaľ blesk dvakrát na rovnaké miesto neudrel. Zápletka o hľadaní Panoramixovho nástupcu je triviálna rutina bez pridanej hodnoty akú malo práve Sídlo bohov. Humoru tu skrátka nie je toľko ako by som chcel a ten, čo tu je, je príliš jednoduchý. Ta tam je sociálna z satira predošlej časti. Finálny mega súboj mi navyše k Asterixovi hrubo nepasoval, toto bolo niečo ako Godzilla vs. Kong, akurát v infantilnom prevedení. Celkovo teda riadne sklamanie za ktoré hodnotím prísnejšie ako by si film objektívne zaslúžil. 5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů přišlo u Asterixe s novou, skvělou animací, tu jsem dostal i tentokrát, bohužel, s ní tvůrci nespojili i stejně kvalitní příběh. U předchozího příběhu jsem se prakticky celou dobu pochechtával, tady bylo humoru o poznání méně a zápletka se mi navíc zdála být dost provařená. Pořád nadprůměr ale citelně slabší. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animované dobrodružství mých oblíbených galských hrdinů jde s dobou a má co nabídnout i tomu nejnáročnějšímu současnému divákovi ale zároveň zachovává a ctí tradici klasických Asterixových dobrodružství. Napětí, humor, akce a i trocha toho ponaučení v něm zkrátka nesmí chybět. Animace je o proti Sídlišti bohů zase o stupínek lepší a já jsem z ní byl naprosto nadšený. Co se týká českého dabingu, tak k tomu bych pár výhrad určitě měl... Myslím si že nejen pro mě je zkrátka duo Terš a Schánilec, které mám z dětství zaryté v paměti, nepřekonatelné. Těším se proto až film vyjde na DVD/BD a budu si ho moct pustit v originále s mým oblíbeným Christianem Clavierem. ;-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix, Obelix, Alfabetix, Panoramix, Archaix, Majestatix a další se oděli do nové kolekce a já musím jedním dechem dodat, že klasický look mi je milejší novot. Ale jinak Galové, tak jak jsme na ně za ty léta navykli. Lektvary, divočáci, Římané, piráti….snad jen duo A&O je trochu upozaděné a mermomocí se snaží držet krok s dobou. Vše je tak, jak má, ale já se stejnak nemohu zbavit pocitu, že staré dobré časy mých prvních komiksů nenávratně odvál čas. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama