Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (122)

vaava 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Novodobý ztvárnění Asterixe po vzoru disney. Zápletka nudná jen aby byla, od začátku víš, co se má stát a fakt dlouho se k tomu film snaží dohrabat. Tam, kde už doufáš, že se děj posune, se zase vrací zpátky. Nevim, kdo tenhle model filmu vymyslel, ale můžeš si pustit cokoli jinýho a bude to vlastně stejnej film. "Zábavnost" má asi vyvolat trik, že ve filmu furt někdo řve nebo metoda rychlých střihů, kdy obrazovka bliká jak šílená. Dialogy jsou pro pro děti nudné, pro dospělé hloupé. Boj Power Rangers na konec je jen blbou tečkou za celým tím pokusem o pohádku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další animovaný Asterix a opět povedený. Po rozporuplných hraných pokusech je tohle další důkaz, že klasická cesta je nejlepší cesta. Sídliště bohů se sice povedlo o něco víc, ale ani tady si nemůžu na nic stěžovat, snad jen na podivný český překlad nepřeklad některých jmen. Animace se mi líbí, film typický asterixovský humor rozhodně nepostrádá, naopak je ho tu vrchovatě, a má vše, co od téhle dvojky každý čeká, včetně výborného příběhu. Takže ano, jsem opět náramně spokojen a k opaku rozhodně nemám jediný důvod. Zase jsem si to užil. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Animáky s Asterixem a Obelixem si pamatuji už z dětství. Tento nejnovější jsem si tak nenechal ujít a chtěl jsem si zlehka připomenout dětství. Nutno říct, že příběh se tentokrát točí kolem Římanů jen okrajově, naopak se dozvíme něco o Panoramixově mládí. Pro mě je důležité, že animace vypadá skvěle, ovšem ještě důležitější je humor, který funguje bezvadně. Jde o opravdu zábavnou podívanou, která baví, nenudí, je svižná a navíc ctí tradice klasické předlohy, o čemž můžu něco vědět, neboť jsme komiksy doma měli. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude taková zmodernizovaná volovinka bez příběhu, ale vyklubal se z toho jeden z nejlepších Asterixů. Úžasný příběh, který jen nerecykluje starou zápletku, přináší nové postavy, humor, moderní animace, které ale hodně připomínají starý styl a hlavně - šťastné a hezké ukončení. "A ještě mi řekněte, že je to k ničemu!" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)

Reklama

Reklama