Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (122)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Parádní "3D" zpracování francouzské komiksové legendy. Hned úvodní scéna je krásně hravá a nápaditá a ihned rozptýlila mé obavy, že by se snad jen pro efekt animace měl vytratit duch těch nejlepších dílů. Příběh je fajn, ale o něm to nikdy nebylo. Animace je nádherná, ale film by krásně fungoval i bez těch hebkých kožíšků divočáků nebo spousty listů na stromech. Humor se zase povedl a těším se, až se na film podívám se svým špuntem (v necelém roce ho začátek bavil, ale nedokoukal celé). ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako předchozí film, je i tohle super zábava, po dlouhé době sem se od srdce zasmál a dobře bavil. Navíc je zde super záporák a finále má dobrou jiskru. Na filmu je nejlepší, že na nic netlačí a velice dobře plyne, takže se mi nestalo že bych se nudil. A navíc tady hraje song You Spin Me Round, co víc chtít ? Naprosto perfektní. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Byla to blbost, strašně moderní v některých pointách, a málo sarkastická. Není ani kapka politické kritiky z původních komiksů a animáků, je tu až moc popkulturních odkazů, ale má to dobrý tempo a akci a některý povedený vtipy. Určitě bych se časem rozmyslel a dal tři hvězdy, tak tu nechám čtyři a řeknu, že jako výplach mozku k večeři supr. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zmlsaný skvelým Sídlom bohov som sa tešil na ďalší nášup 3D animovaného Asterixa, no bohužiaľ blesk dvakrát na rovnaké miesto neudrel. Zápletka o hľadaní Panoramixovho nástupcu je triviálna rutina bez pridanej hodnoty akú malo práve Sídlo bohov. Humoru tu skrátka nie je toľko ako by som chcel a ten, čo tu je, je príliš jednoduchý. Ta tam je sociálna z satira predošlej časti. Finálny mega súboj mi navyše k Asterixovi hrubo nepasoval, toto bolo niečo ako Godzilla vs. Kong, akurát v infantilnom prevedení. Celkovo teda riadne sklamanie za ktoré hodnotím prísnejšie ako by si film objektívne zaslúžil. 5/10 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že i po těch více než 50 letech letech dokáže Asterix a Obelix stále překvapit a dostatečně dobře pobavit. Tentokrát se naši oblíbení galští hrdinové vydávají na dobrodružnou výpravu s cílem najít nástupce druida Panoramixe, a tak jsme svědky všemožných humorných situací, příběh má příjemnou atmosféru a poměrně svižné tempo, plno sympatických postav a v neposlední řadě dobrý soundtrack a pěknou animaci. Trochu mi však vadila občasná neoriginalita, i když chápu, že po tom množství filmů je těžké přijít s něčím již neviděným. Závěr mi přišel jako totální úlet, který by snad ani Fantasmagorix nevymyslel. Ale jinak spokojenost, kvalitní oddechovka, která pobaví jak děti, tak i dospělé. 7/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)

Reklama

Reklama