Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který člověka rozhodně informačně obohatí, ale já už jej nikdy nechci vidět. Popravdě bych se k takovému tématu už neodhodlal, nebýt toho, že se Netflix vytasil s prvotřídním castingem, v čele s Chrisem Evansem, kterého v posledních letech žeru všude. Opravdu hodně moc mi to připomínalo Argo, Red Sea Diving Resort ovšem na oscarech s určitostí rulovat nebude. Jeden z lepších filmů na této streamovací platformě, jež se tu produkci filmů stále učí...7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší Netflixovský film so silnou témou ale slabým spracovaním, ktorý nezachráni ani solídne herecké obsadenie. Banda full retard namachrovancov podobná parte z Fast and furious sa snaží dostať zopár stoviek židovských utečencov z vnútrozemského afrického štátu do susediaceho prímorského, aby sa utečenci previezli na loďke do bezpečia. Ale film postráda akékoľvek napätie a skoro som pri ňom zaspal. Zopár hviezd v obsadení tu nemá čo hrať. Na konci som si vydýchol nie zo šťastného konca, ale z toho, že mám film za sebou. Výsledkom je film s obdivuhodnou témou ale zavrženíhodným spracovaním. 4/10. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village, fungovalo tři roky, doopravdy pomohlo zachránit tisíce etiopských Židů, doopravdy POZOR SPOILERY (!!!) nikdo z organizátorů nezahynul (název mise zněl Operation Brothers), doopravdy ho navštěvovali zástupci súdánské armády (protože resort poskytoval lepší služby než ostatní zařízení v Súdánu). Pravdivá je i situace POZOR DALŠÍ SPOILER (!!!) kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů. V reálu možná zástupci súdánské armády nebyli takové svině (po incidentu na pláži se súdánští důstojníci omluvili). Přestože byla mise extrémně nebezpečná, možná, že pro film určité prvky trochu víc zdramatizovali, protože to v reálu paradoxně probíhalo až příliš poklidně KONEC SPOILERŮ. Dávám "jen" silné tři hvězdy, protože si dovedu představit, že kdyby to byl izraelský film, bylo by to méně mainstreamové a trochu víc realistické. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)
  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama