foto

Michiel Huisman

  • nar. 18.7.1981 (36 let)
    Amstelveen, Noord-Brabant, Nizozemsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michiel Huisman se narodil 18. července roku 1981 v Amstelveenu (Nizozemsko). Michiel se zabývá herectvím, zpěvem, ale je také textař.

Hrál ve spoustě amerických a nizozemských filmů a seriálů. Ve své zpěvácké kariéře zářil jako hlavní zpěvák kapely Fontane, kterou také založil. Po nějaké době se ale kapela rozpadla, což Michiela nezastavilo a rozhodl se pro sólovou kariéru.

V současné době je velmi známý pro svoji roli Daaria Naharise v úspěšném seriálu Game of Thrones. Mimo jiné ho můžeme vidět například v seriálu Orphan Black jako Cala Morrisona. 

Michiel je ženatý s Nizozemskou herečkou Tarou Elders, se kterou má dceru a společně nyní žijí v New Orleans ve Spojených státech.

Petr "KergeSinko" Rada

Herecká filmografie

Filmy

2018 Red Sea Diving Resort
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
2017 Indian Horse
State Like Sleep
The Ottoman Lieutenant
2:22
2015 The Invitation
Věčně mladá
2014 Divočina
2013 Světová válka Z
2010 První mise
2009 Královna Viktorie
Margot (TV film)
Neustlané postele
2006 Černá kniha
2005 Johan
2004 Floris
2003 Phileine zegt sorry
2002 Volle maan
2001 Costa!
Uitgesloten (TV film)
1999 Suzy Q (TV film)

TV seriály

2016 Harley a Davidsonovi (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Bitva bastardů (S06E09)
Krev mé krve (S06E06)
další epizody (6)
2015 Orphan Black (TV seriál)
Transitory Sacrifices of Crisis (S03E02)
Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tanec draků (S05E09)
Dar (S05E07)
další epizody (7)
2014 Orphan Black (TV seriál)
By Means Which Have Never Yet Been Tried (S02E10)
Knowledge of Causes, and Secret Motion of Things (S02E07)
Ipsa Scientia Potestas Est (S02E05)
další epizody (5)
Hra o trůny (TV seriál)
Drozd (S04E07)
První svého jména (S04E05)
Přísežník (S04E04)
další epizody (5)
2012 Nashville (TV seriál)
2010 Bloedverwanten (TV seriál)
Treme (TV seriál)
2007 De co-assistent (TV seriál)
2006 t Schaep Met De 5 Pooten (TV seriál)
2002 Meiden van de Wit (TV seriál)
2001 Costa! (TV seriál)
Dok 12 (TV seriál)
1999 Spangen (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
1995 Voor hete vuren (TV seriál)

Dokumentární

2002 Making of 'Volle Maan', The (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace