Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (858)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudil som sa prakticky od začiatku, od polovice to už bolo len utrpenie a pri neznesiteľne naťahovanom závere som sa chcel zabiť. Ale vydržal som, nikdy v živote som z kina neodišiel pred koncom filmu. Škoda, lebo Bessona som kedysi ohromne žral a dúfal som, že tento film bude jeho triumfálny comeback. Kdeže. Scenár je zlátanina, ktorá nedáva príliš zmysel a absolútne v ňom nefunguje snaha o nadhľad či humor, nedajbože o nejakú myšlienku s odkazmi na súčasnú geopolitiku. Réžia? Meh. Bessonove ťahy sú tam viditeľné, ale celé to nemá tempo, šmrnc, drive, ani akcia nestrhne, je to celkom bez iskry. Čo zostáva? Dokonalé triky, bez preháňania na úrovni Avatara, ale čo z toho, keď ten film nemá nejaký zaujímavý vizuálny štýl, svoju tvár, všetko sme už videli v iných filmoch (vrátane Piateho elementu, ktorý je vedľa tohto nepodarku stále geniálne zábavný úlet). No a Desplatova hudba, tá je super ako vždy, ale tú si viac vychutnám pri samostatnom počúvaní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si se zdejšími hodnoceními prostě sednu. Luc Besson se rozhodl natočit epické sci-fi, což se mu po vizuální stránce naprosto dokonale povedlo. Ale po straně herecké a příběhové je to naprostý debakl. Sice je znát, že původní pohádku má v úctě a vymyslet veškeré prostředí digitálně také zřejmě muselo stát poměrně dost úsilí, ale co je mu to platný, když mu hlavní role hrajou herci, kteří jsou plastičtí jak Barbie a Ken. Hotové dokonalé zpodobnění člověka v té nejblýskavější podobě. Plus k tomu přidejte příběh nepříběh, který spíš nudí, než baví a tak nezbývá nic jiného, než si užívat alespoň ty barevné obrázky, protože na barvách tu tvůrci digitálních efektů opravdu nešetřili. Škoda ale, že na digitálu mi většinou vadí právě samotný digitál, i když zde překračuje veškeré existující hranice. Asi jsem už ze staré školy. A tak to bez větších výhrad v rámci sci-fi od Luca Bessona vyhrává Pátý element, který je prostě někde úplně jinde. Říkal jsem to už víckrát, ale akční herci jako byl v devadesátých letech Bruce Willis se dnes už nerodí. A nebo se pro ně nerodí dostatečně dobré scénáře. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě něco bych měl vědět, než jí strčím hlavu do tlamy?" Já se dokonalým vizuálem okouzlit nenechám, což už jsme prokázal škudlením hvězd u nejedné skvěle vypadající scifárny, ale tentokrát je to jiné. Ono to totiž nejen parádně vypadá, ale pro Bessonův rukopis mám slabost, při vypnutém mozku preferuju černobílé rozlišení dobra se zlem a seržantka Laureline umí dělat nejlepší ksichtíky v celém vesmíru. Mě to prostě hrozně bavilo a kdyby v sobě měl major Valerián pětinu charismatu Korbena Dallase, tak bych asi s pátou hvězdou neváhal. Tohle totiž je zábava dle mého gusta. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednoho až zahřeje u srdce, když vidí, jak je pro Bessona Valerian pravým Prvním elementem. Komiks sice neznám, ale ta úcta k látce a až dětinské opečovávání všeho, co s jejím světem souvisí, mi přivodilo nejeden úsměv. Bohužel se ale opečovává něco, co ani nejde nazvat staromilským, ale jen zastaralým. Vzhledem k roku vzniku předlohy je nefér vyčítat, že něco podobného jsme už viděli nesčetněkrát, ale na Alfě se bohužel žádné dějové překvapení nekoná. To je mi zároveň hrozně líto, protože zvěsti o nejlepší vizuální stránce poslední dekády nelhaly. Každý průlet, skok nebo vodní výlet bere dech každým dalším pixelem a smazává tak další pomyslnou hranici digitálních efektů. Že se tomu tak děje v několika ledabyle poslepovaných epizodkách, kterými se neuměle táhne ústřední tuctová linka, je bohužel jen k jednomu velkému povzdechu. Na úkor obrazové stránky navíc trpí vývoj charakterů, protože právě ústřední Valerian má očividně za úkol jenom protivné hlášky a občasnou akční eskapádu. DeHaanův specifický výraz k antihrdinům přímo svádí, ale v tomto případě krutě nevyšel. Královnou se tak bez větší snahy stává Cara, která by snad právě díky přirozené Laureline mohla vykročit k hvězdným rolím psaným na tělo. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Po příletu na Big Market Laureline (Cara Delevingne) pochválí Hawkerovi (Mathieu Kassovitz) čapku a dotyčný se na to netváří zrovna nadšeně. Jde o odkaz na film Pátý element (1997), kde stejný herec (Mathieu Kassovitz) hrál zloděje, který stál za dveřmi Korbena Dallase (Bruce Willis) a měl na hlavě čepici s fotkou a i zde slyšel pochvalu: „Nice hat.“ (HYX_)
  • Luc Besson uviedol, že komiksový seriál z roku 1967 sledoval už ako desaťročný. Film chcel nakrútiť dávno, ale musel počkať, kým technológia dobehne jeho predstavivosť. Keď videl Avatara (2009), od tej chvíle vedel, že prišiel správny čas pre splnenie si sna. (krasomama)
  • Prvé dve upútavky na film obsahovali pieseň "Because" od legendárnej anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles. Je to zároveň prvýkrát, čo filmový režisér získal práva na používanie ich skladby pri propagácii filmu. Povolenie im udelil Paul McCartney. (Steny94)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama