Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 11

Recenze (860)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ty myši produkující perly byly moc roztomilé. Dala bych přednost slaďoučké fantasy o nich, jejich majitelích a mírumilovné planetě, než Valeriánovu akčnímu barevnému dobrodružství. Hlavní hrdinové byli velmi nesympatické děti. Popravdě, kromě těch perlotvorných myší je tam jediná sympatická postava. Tou je slizovitý metamorf, který dost brzy uhyne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Luk se po dlouhých dvaceti letech probudil z kómatu, vzpomněl si, že býval nápaditým režisérem s úžasnou fantazií, nonšalantně a s grácií si vytřel prdel chcípajícími a násilně dojenými Hvězdnými válkami a zmáknul Šestý element, potěšitelně vinnou, příjemnou, milou, nápaditou a vizuálně vymazlenou scifipičovinku, kterou zdejší míšní kapacity nezaslouženě odsunuly do modrých čísel, patrně proto, že tomu zase chyběl teplouš s kladívkem nebo šišoidní izraelska pizda s bitchíkem v „dokonale aristotelovském“ scénáři. Ta vizuální hravost by byla skoro na plnou palbu, a tak je velká škoda, že to Luk nerozvážně osázel dvěma kástingovými vředy v podobě snad neslizštějšího a nejnesympatičtějšího párečku nehereckých monster všech dob. Genetické anomálie s talentem bakterie tetanu Dán DeHnus a Kára Delues velmi necitlivě degradují to jinak nádherné sítnicové porno a místy navozují pocit, jako by člověk hleděl na luxusní, skvostně vysoustruženou ženskou prdel, zhyzděnou na každé půlce obřím hnisajícím jebákem. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li vlaštovku jménem Lucy, tak se Luc Besson za uplynulých 20 let nemůže pochlubit jediným vydařeným filmem. A prostřednictvím Valérian et la Cité des mille planètes si svou bídnou reputaci rozhodně nevylepší, jelikož snímek pravděpodobně posbírá několik Zlatých malin. Hned v úvodu si divák jistě povšimne herecké bezradnosti dua DeHaan - Delevingne. Vzhledem ke štědrému rozpočtu bych čekal, že castingové oddělení sáhne po někom schopnějším a esteticky atraktivnějším. Caru Delevingne bych si spíše dokázal představit jako ježibabu v nějakém hororu. Jenže ani božská Anya Taylor-Joy by svou krásou a mistrným výkonem nedokázala vykompenzovat totální absenci scénáře, který Bessonovi při průletu galaxií pravděpodobně zapadl někam do černé díry. Snímek zcela postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku a dokonce i po vizuální stránce, která by mohla uspokojit alespoň nenáročné publikum upřednostňující barvičky před příběhem, je neskutečně přeplácaný. Intergalaktický odpad. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velkou comicsovou blbinu, dostal jsem velkou comicsovou blbinu. Hned zkraje bych upozornil na to, že je Pátý element zhruba o dva levely jinde, Valerian ale do smetí rozhodně nepatří. Už kvůli rozmáchlé stylizaci, nečekaně sexy Caře a volnějšímu tempu, v němž si Besson dovoluje zábavné odbočky. Vlastně mě zase tolik netrápilo, že je hlavní zápletka tak obyčejná a ve finále se moc nevyhrotí. Kouzlo Valeriana totiž spočívá v pasážích, kdy jeden hlavní hrdina zachraňuje druhého a je u toho kupa roztodivných mimozemšťanů. Besson prostě neutáhnul šrouby a nehraje na těžkotonážní první signální. Kdekdo tak asi bude zklamaný, mě ale tohle dětinské retro bavilo a unesl jsem i trochu podtaktovaného DeHaana. (7/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která možná neokouzlí každého, ale minimálně toho, kdo alespoň trošku vyrůstal na různých vzletných space-operách a má rád stylizaci světů ala Barbarella (ona i její předloha je u nás známější, než-li Valerian), nebo hvězdných válek (které se v předloze Valeriana dost výrazně inspirovali). A výsledek je neskutečně zábavná sci-fi pohádka, která sice nehraje na osud celé galaxie, ale o to je děj příjemnější - dost bylo záchran vesmíru, komornější příběh je prostě většinou lepší volba, zvlášť u oddechovky, jakou Valerian je a rozhodně si ho dám znova raději, než třeba druhé Guardians of the Galaxy. Prostě je to dobře natočené a fakt, že hlavní herci herec není nikdo z první ligy mě taky bavil hodně... A mimochodem, už jsem zmínil, že je to fakt zábavnej film? PS: a tím zábavnej nemyslím třeskutě vtipnej, ale prostě zábavnej ku sledování, se comprende ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Prvé dve upútavky na film obsahovali pieseň "Because" od legendárnej anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles. Je to zároveň prvýkrát, čo filmový režisér získal práva na používanie ich skladby pri propagácii filmu. Povolenie im udelil Paul McCartney. (Steny94)
  • Cara Delevingne nazpívala k filmu píseň „I Feel Everything“, která zazní během závěrečných titulků. (ČSFD)
  • Tvůrcům posloužila pro inspiraci k vytvoření města na planetě Mül reálná lokace, a to město Santorini na řeckém ostrově Théra. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama