Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (860)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych neznal jméno režiséra, velice rychle bych si tipnul, že projekt má něco společného s králem francouzské komerční produkce Lucem Bessonem. Jeho filmařské uvažování a hodnotový žebříček se do snímku jasně promítly. Vždycky byl zastáncem toho, že film má být podívaná a má představovat únik z fádní a někdy i nepříjemné reality do světa fantazie a dobrodružství. Technická a vizuální stránka u něj většinou válcovala příběh, a to se projevilo i na Valerianovi. Jako komiksovou adaptaci zvládl sice Besson Valeriana líp než Tajemství mumie, ale nemůžu mu při nejlepší vůli dát vyšší nadílku, protože svůj kousek cílí na úplně jiné publikum, resp. publikum jiné věkové kategorie. Valeriana bych si užil tak ve 14 letech, dnes už mě míjí obloukem. Besson se tady ukazuje jako megaloman a mám pocit, že v poslední době trochu ztrácí cit pro míru a čich na komerčně úspěšné projekty. V jednotlivostech to funguje, jako celek je to naivní, barvotiskové a přeplácané. Jestli existuje pro muže důvod Valeriana vidět, pak je to přítomnost Cary Delevingne v hlavní ženské roli. Kdyby mi bylo 15, měl bych její plakát nad postelí a ve 20 bych snil o tom, že si s ní dám rande. Má nepopiratelný šarm, grácii modelky, slušný herecký rejstřík a energii mládí. Do komiksového velkofilmu padne jako ulitá. Celkový dojem: 40 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami pre teenegerov sa v poslednom čase roztrhlo vrece a výnimkou nie je ani žáner scifi. Úvod sa mi zdal ešte celkom zaujímavý, taký typicky Bessonovský, no potom to celé upadlo do stereotypu únikov, prenasledovania a zachraňovania, pričom hlavná mužská postava (Dane DeHaan) mi liezla neskutočne na nervy. Skrátka taký rádoby nudný diel z Hviezdnych vojen. Ešte šťastie, že sa tu divák má možnosť pokochať vizuálnou stránkou, ktorá bola naozaj úchvatná, to treba uznať. A k tomu tie všetky zaujímavé tvory, vtákopysky a pod... nuž, malo to aj svoje svetlé chvíľky. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Jupiter vychází, líbil se mi i John Carter a Valerian jim je myslím mnohem podobnější než tolikrát zmiňovaným Star Wars. Má zároveň ovšem něco, co ty dva zmíněné příběhy nemají - stoprocentně sympatické hlavní postavy, konečně zase jeden pár lidí, mezi kterými to od začátku do konce přirozeně jiskří a na které je radost se dívat a které je radost poslouchat. A i když film po příběhové stránce není nijak originální (aby také byl, když zpracovává 40 let starou předlohu), jeho zpracování a úsměvně dobrodružná atmosféra to hravě vynahrazuje. Snad jen hudba Alexandra Desplata mě tentokrát nenadchla tak, jak bych si přál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si se zdejšími hodnoceními prostě sednu. Luc Besson se rozhodl natočit epické sci-fi, což se mu po vizuální stránce naprosto dokonale povedlo. Ale po straně herecké a příběhové je to naprostý debakl. Sice je znát, že původní pohádku má v úctě a vymyslet veškeré prostředí digitálně také zřejmě muselo stát poměrně dost úsilí, ale co je mu to platný, když mu hlavní role hrajou herci, kteří jsou plastičtí jak Barbie a Ken. Hotové dokonalé zpodobnění člověka v té nejblýskavější podobě. Plus k tomu přidejte příběh nepříběh, který spíš nudí, než baví a tak nezbývá nic jiného, než si užívat alespoň ty barevné obrázky, protože na barvách tu tvůrci digitálních efektů opravdu nešetřili. Škoda ale, že na digitálu mi většinou vadí právě samotný digitál, i když zde překračuje veškeré existující hranice. Asi jsem už ze staré školy. A tak to bez větších výhrad v rámci sci-fi od Luca Bessona vyhrává Pátý element, který je prostě někde úplně jinde. Říkal jsem to už víckrát, ale akční herci jako byl v devadesátých letech Bruce Willis se dnes už nerodí. A nebo se pro ně nerodí dostatečně dobré scénáře. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)
  • Ve scéně, kdy se Arun Filitt (Clive Owen) dohaduje s Valerianem (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) o tom, kdo bude mít konvertor v držení, jde vidět v místnosti s vlajkami i česká, hned vedlě německé. Vlajky jsou abecedně seřazeny ve sloupcích. (UncleMorty)
  • V jednom okamžiku Igon Siruss říká Valerianovi (Dane DeHaan): „I will find you and I will kill you.“ („Najdu tě a zabiju tě.“). Načež mu Valerian šeptem odpoví: „Good luck.“ („Hodně štěstí.“). To je téměř totožná ikonická slovní výměna z filmu 96 hodin (2008), kterou napsal také Luc Besson. (Bertramm)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama