Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (39)

Final Space (2018) 

Celkové shrnutí a hodnocení si nechám na později, až budu mít za sebou celou třetí sérii, nicméně chci to dočasné/trvalé umístění v oblíbených seriálech nějak obhájit. Takhle nadšený jsem z žádného seriálu nebyl ani nepamatuju. I Carnivale si mě získával delší dobu, stejně tak Project Blue Book, ale tady jsem už od začátku tušil, že bych si to mohl zamilovat a i přes pár slabších epizod byl pro mě tenhle seriál s každou další lepší a lepší, takže se moje tušení jenom potvrdilo. Možná dojde k nějakému zlomu kdy mě to naštve nebo už to nebude ono (snad ne!), ale stejně chci tenhle seriál prozatím mít v oblíbených. Zaslouží si tam být - a že není jednoduché se tam dostat. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Popravdě se bojím první sérii dát nějaké pevné hodnocení. Final Space totiž na mě zapůsobilo tak, jako naposledy snad Píseň moře. Na jednu stranu jsem si ten seriál naprosto zamiloval (hlavně Mooncaka... a i ten Gary mě tolik neštve), stejně tak jako drtivou většinu postav a jeho děj mě naprosto pohltil a s každým dalším dílem zajímal stále víc a víc. Taky se mi líbí, že ačkoli to začne spíš jen jako komedie, postupem času z toho je solidní space opera, kde se vtipné momenty zdařile míchají s těmi vážnými. Pocitově jsem z toho fakt nadšený. Jenže zase na druhou stranu, ono by se to dalo jednoduše odstřelit, protože ta rádobycoolovost některých scén (a hlavně úvodního "V minulém díle jste viděli...") je otravná, nevyhne se to ani patetickým scénám a dialogům a taky věřím, že Gary poleze dost lidem na nervy. Navíc i ten humor ne vždy funguje, což se opět vztahuje k rádobycoolovosti. Rozhodně by se tomu dalo něco vyčítat a nebylo by toho málo. Jenže co mám dělat, když jinak jsem si ten seriál fakt zamiloval? Mám se řídit spíš emocemi nebo rozumem. Ono by to mé hodnocení bylo buď slabých 5* nebo 4*, jenže mi to přijde buď moc málo nebo moc hodně a kompromis silné 4* se mi taky nelíbí. Nechám si to projít hlavou. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. EDIT: Kašlu na objektivnost a všechny ty mínusy, ten seriál si mě prostě naprosto získal. Slabých 5* ()

Kapitola první (2018) (S01E01) 

Tak potenciál do budoucna tam je určitě a zamlouvá se mi jak většina postav, tak animace, akorát ten pilot ve mě nezanechal bůhvíjak silné pocity. Vypadá to na jakýsi klon Futuramy a Červeného trpaslíka, ale je v něm - aspoň teda v pilotu - celkem málo vtipných scén. A těch, u kterých jsem se aspoň pousmál, ještě míň. Každopádně na další díly se podívám určitě, jelikož se mi to svým způsobem opravdu zamlouvá a doufám, že si mě to postupně získá. Pilot vidím na lepší 3* ()

Kapitola druhá (2018) (S01E02) 

Lepší než pilot. Sice ten humor není vždycky vtipný, ubrat na té "coolovosti" by tomu taky jenom prospělo, ale jinak se mi to líbí docela dost. Na těch 21 minut mě to zabavilo dostatečně, postavy mi začínají být stále sympatičtější (včetně Garyho) a taky se mi líbí, že celý seriál (nebo aspoň tahle série) má jednotný příběh, který se s každou další epizodou zajímavě vyvíjí. Pokud to dožene své mínusy, tak si ten seriál asi zamiluji, protože ten potenciál na to má a má ho fakt hodně. 4* ()

Kapitola třetí (2018) (S01E03) 

Fakt to začíná být čím dál tím lepší, tak snad to tak i zůstane. Opět bych k tomu měl ty stejné výhrady jako k minulému dílu, ale tady už mi vadily o něco míň a jestli to takhle půjde dál, tak nějaké epizodě dám plný počet. Zatím se mi ten seriál hodně líbí, až se tomu sám divím, Ale když tak nad tím přemýšlím, nějaká hodně vzdálená podobnost třeba s Wanderem tam je, takže možná proto... Silné 4* ()

Kapitola čtvrtá (2018) (S01E04) 

Fakt se mi to začíná líbit čím dál tím víc a popravdě se tomu sám divím, protože mě tyhle echt akční sci-fi moc neberou, ale tady si to začínám zamilovávat, nemůžu si pomoct. Skoro všechny postavy si získaly mé sympatie, přijde mi to dostatečně vtipné, líbí se mi, že to má jednotný děj a jednotlivé epizody na sebe navazují (takže doufám, že to tvůrci mají fakt promyšlené a nebudou tu postupem času nahodilé zvraty) a co se potvrdilo tady, dokáže to přesvědčivě zahrát i na vážnější notu. I přes to, že mě flashbacky většinou otravují. Btw, Mooncaka chci domů, okamžitě :D ()

Kapitola pátá (2018) (S01E05) 

Konečně, konečně můžu nějaké epizodě Final Space dát plný počet. Tahle si ho ale fakt zaslouží. Sice mi tam pořád pár drobností vadí, ale tady jsem byl fakt nadšený, bavil jsem se u toho, dějově se to opět posunulo dál a hlavně mě ta epizoda naprosto pohltila po celých 21 minut. Snad to v takovém stavu už zůstane, protože takhle si ten seriál fakt zamiluji. A stejně si myslím, že už to nebude dlouho trvat. 5* ()

Kapitola šestá (2018) (S01E06) 

Skoro stejné nadšení a dojmy jako z minulé epizody, akorát ten závěr, ty vole... jako, trochu jsem to tušil, ale nečekal jsem, že takhle rychle. A ono to kupodivu fungovalo, kruci. Tak teď abych se obával, kdo zaklape bačkorama jako další... Ale tak co už, pořád jsem napnutý, co bude dál. Slabých 5* ()

Kapitola sedmá (2018) (S01E07) 

Sice jsem už nějakou dobu z Final Space nadšený a má to neustále vzestupnou kvalitu, ale tahle epizoda mě fakt moc nenadchla. Přišla mi taková, no... zbytečně ubulená, až to sklouzávalo ke křeči. A dějově se to vlastně nehnulo skoro nikam, ačkoli se opět objevila Quinn z budoucnosti. Holt jsem z téhle epizody krapet zklamaný, ale pořád mě zajímá co bude dál. Lepší 3* ()

Kapitola osmá (2018) (S01E08) 

Některé dialogy jsou na hranici patosu, ale jinak tahle epizoda funguje naprosto skvěle. Navíc ten děj je stále napínavější a napínavější a pořád mě nepřestává fascinovat, jak skvěle (a hlavně funkčně) se tu střídají vážné scény s těmi vtipnými. 5* ()

Kapitola devátá (2018) (S01E09) 

No, celkem rád bych věděl, jestli takhle "krásně" vypadá jenom New York, nebo jestli ze Země skutečně je jedna velká pustina, každopádně i tady jsem byl dost spokojený. Ta občasná "rádoby coolovost" mi nepřestane vadit asi nikdy, ale na rozdíl od prvních dílů už jsem si na ni zvykl a dokážu ji nějak brát. Když ji pominu, tak bych se nebál říct, že jsem si ten seriál fakt zamiloval. Tak schválně jak na mě zapůsobí poslední díl první série... 5* ()

Kapitola desátá (2018) (S01E10) 

Ok, takže SPOILERY. Úplně mě to odrovnalo. Sice to byla samá akce, samá vesmírná bitva, samá smutná scéna a normálně už bych si na něco z toho stěžoval, jenže tady mě to naprosto pohltilo a navíc se to udrželo na takové míře, že mi nic z toho nepřišlo přehnané. Nějaké ty patetické dialogy a loučení v tom sice byla, ale fakt si mě to získalo natolik, že si na to ani moc stěžovat nechci. Každopádně přesně takové velké finále jsem čekal a o to víc jsem radši, že jsem ho taky dostal, jen mě překvapilo, jak strašně zle to se všemi dopadlo. V tuhle chvíli to vypadá, že jsou všichni mrtví, včetně Garyho (btw i KVNa mi bylo líto). A vidět Mooncaka takhle trpět mi taky nedělalo zrovna dobře, když jsem si ho tak oblíbil. Každopádně druhá série je, dokonce i třetí, takže to evidentně tak špatně nedopadne - i ta poslední vteřina do toho vnese paprsek naděje, dokonce doslova. Takže Garyho v druhé sérii uvidím nejspíš určitě, Mooncaka doufám taky (protože to by byli tvůrci sami proti sobě kdyby ho zabili) a kdo ví koho ještě. Určitě ji aspoň rozkoukám, protože ten seriál je čím dál tím lepší. Teď jen doufám v to, že to tvůrci fakt mají promyšlené a že v následujících sériích nebudou vršit jeden nahodilý zvrat za druhým jen aby to mělo co nejvíc dílů a trvalo to co nejdéle. Uvidím. Zatím jsem ale naprosto nadšený. 5* ()

Série 2 (2019) (S02) 

Naprosté nadšení, až na dvě slabší epizody, ale jinak jsem dostal něco tak geniálního, že tomu sám nemůžu uvěřit. Za mě ještě lepší než první série, tady v druhé se vychytaly skoro všechny chyby a hlavně už je zde pořádně vidět, jakým stylem to tvůrci chtějí směřovat - a ten styl se mi hodně líbí. A nesmím zapomenout zmínit tu asi nejlepší znělku v dějinách všech seriálů. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. 5* ()

Závod v mlhovině Toro (2019) (S02E01) 

Je to pilotní díl druhé série a na to čím by měl být mi dal všechno, co jsem od něj taky čekal. Opět mě to naprosto pohltilo, opět to byl povedený mix komedie a dramatu a zatím to dokonce ani nevypadá, že by kvalita klesla dolů. Navíc mě potěšilo, že SPOILERY se vrátili skoro úplně všichni, Gary, Little Cato, Shadow, H.U.E. (který chudák degradoval do nejhoršího možného robotího těla), KVN a hlavně, hlavně Mooncake! To mi nemohlo neudělat radost. Akorát po Quinn se bude pátrat a jak dopadl ten zelený ufon s věčně vyplazeným jazykem jehož jméno si stále nedokážu zapamatovat taky nevím, ale čekám, že se brzo vrátí zpátky. A vrátil se i Clarence, na kterého jsem skoro zapomněl + se tu objevily tři nové postavy, na které si asi budu muset ještě zvyknout, ale AVA mi nevadí a u těch dvou to podle mě bude jen otázka času. Hlavní je, že mě tu nikdo vyloženě neštve a ten příběh mě pořád dost zajímá. 5* ()

Šťastné místo (2019) (S02E02) 

Hned po dokoukání jsem chtěl tuhle epizodu označit jako tu nejslabší ze všech, protože dějově se nepohne nikam, ten závěr je krapet patetický a ten úvodní chcací souboj mi přišel tak neskutečně trapný, že mě až vyděsilo, že něco takového vidím v seriálu, který jsem si naprosto zamiloval. Pointa Šťastné planety mi přišla poněkud mimo a naprosto nedomyšlená (jak to sakra zrealizoval? jasně, měl na to dlouhou dobu, ale jen kvůli tomu? kde na to sebral lidi?), ale zase se mi hodně líbil její prvotní nápad, i přes tu úvodní trapnost to opět nějaké vtipné chvíle mělo, vrátil se Tribore (už si konečně pamatuju jeho jméno!), postavy mám pořád stejně rád, ty nové si pomalu začínají získávat, potenciál v tom pořád je... Jen to Garyho šťastné místo mě bavilo tak na půl. A stejně se divím, že tam VŮBEC nebyla Quinn.  Ona to nakonec pro mě zatím bude nejslabší epizoda z celého seriálu, ovšem s ostatními slabými je slabší jen o hodně málo, takže bych to asi tak vážně neviděl. Příští epizoda se mi snad bude líbit víc. Lepší 3* ()

Velkolepá kapitulace (2019) (S02E03) 

Už jsem asi přišel na to, proč jsem si Final Space zamiloval. On je to teoreticky mix Wandera (cestování po různých planetách a s tím spojená šílená dobrodružství) a Strážců Galaxie (posádka - v tom slova smyslu, že se nebere smrtelně vážně, (většina) má různé schopnosti a je sympatická) + to všechno má nějaký jednotný děj. Sice mi trvalo dlouho než mi to docvaklo, ale jo, nejspíš to bude právě proto. Navíc tady to funguje podle mě fakt skvěle a na rozdíl od zklamání z minulé epizody jsem tady byl opět naprosto nadšen. Fakt mě ten seriál baví a plánuju si ho takhle užívat i dál - a už konečně bez nějakého uvažování nad tím, proč se mi to vlastně líbí. Snad si to udrží stejně skvělou kvalitu, protože začínám zvažovat to, že bych si ho dal do oblíbených seriálů... 5* ()

Druhá strana (2019) (S02E04) 

Já o téhle epizodě moc psát ani bez spoilerů nemůžu, takže to shrnu v pár poznámkách - mix vážného a vtipného je tu povedenější než kdy jindy, má to nejednu silnou scénu (a bez patetičnosti), slušnou zápletku, jeden (aspoň pro mě) hodně nečekaný zvrat, dokonce i nějaký hlubší přesah a po téhle epizodě už pro mě Little Cato zůstane tou nejoblíbenější postavou - hned po Mooncakeovi, samozřejmě. Za mě prostě další nadšení. 5* ()

Nechvalně známá paní Goodspeedová (2019) (S02E05) 

Garyho máma je holt mrcha. A opět z toho vznikla další skvělá epizoda, které už bych protentokrát měl co drobného vyčítat, ale na mém hodnocení to naštěstí moc nemění. Jen teda doufám, že se Garyho máma vrátí co nejdřív. Ne, že bych ji potřeboval vidět znova, sympatická mi nebyla a co na ní Clarence viděl fakt nechápu (ačkoli, já Clarence nechápu skoro vůbec... ale o to víc mě to baví :D), ale má něco důležitého... Slabých 5* ()

Arachnité (2019) (S02E06) 

Zatím asi ta nejvtipnější epizoda. Tribore se snaží sehnat nový odboj, zatímco Gary a spol. zachraňují Mooncaka, kterého někdo unesl. Dál se v ději bůhvíjak neposuneme, nicméně o mytologii celého toho světa se toho tady prozradí dost a asi už tuším, co mě čeká v další sérii. Jen teda doufám, že to nezůstane jen u těch samostatných dobrodružstvích a že se bude dál pátrat po těch klíčích. Překvapuje mě, že Gary už o Quinn vůbec nemluví... Slabých 5* ()

První setkání (2019) (S02E07) 

Jako sorry, z Final Space už jsem nějakou dobu nadšený, ale tohle byla čistokrevná vata. Sice zábavná a ukazující, že Gary na Quinn pořád myslí, ale taky pěkně nudná a úplně zbytečná vata. Fakt doufám, že příští epizoda ty mé dojmy vylepší, protože po těch pětihvězdičkových hodnoceních jsem najednou viděl zatím nejslabší epizodu celého seriálu a to se mi zrovna nelíbí... Aspoň by to chtělo získat nějaký další klíč. Lepší 2* ()

Reklama

Reklama