Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2018) (S01) 

To, co začíná jako hloupá komedie o jednom vězni, který je tak trochu divný se postupem času rozroste v docela povedenou vesmírnou hrdinskou odysseu s poměrně zajímavými charaktery, zábavným i napínavým příběhem, který člověka dokáže bez problémů udržet u obrazovky během celé první řady. Rozjezd je pomalejší a plný nejrůznějších vtípků, kde jen některé jsou povedené, ale jak to začne nabírat na závažnosti, tak se na to stále lépe dívá a člověk chce co nejrychleji vědět, jak tohle skončí. Na druhou stranu je to plné hrdinského patosu, kdy postavy háží jednu cool hlášku za druhou a v některých momentech to působí tak strašně přehnaně, že i v těch vážně myšlených situacích jsem se musel často až smát. Je to tak schválně? Za sebe nevím, ale k "dokonalosti" už mi tam chyběla jen klasická rozmluva mezi Hanem Solem a princeznou Leiou ve stylu "Miluji tě" - "Já vím...". Ale přesto všechno jsem se bavil, téhle show se podařilo mě na pár hodin přikovat k monitoru a vše si to vcelku užít, stejně jako třeba docenit to, že tady postavy prostě umírají, i když kdo ví co bude v druhé sérii, pokud je tedy v plánu... 7/10 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá série má také svoje zajímavé momenty, ale je jich méně, než v sérii první. Z některých zvratů, jako je třeba jeden nečekaný návrat, jsem spíše trochu rozpačitý, než že by mě těšily. A ano, poslední episoda vyniká a asi jako jediná je plně srovnatelná (má ten správný feel) s díly z první série, zbytek je (+/-) tak o jeden bodík slabší. 6,1/10 ()

Reklama

Reklama