Reklama

Reklama

Downrange

  • Japonsko ダウンレンジ
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestici bezstarostných dvadsiatnikov sa prihodila menšia nehoda, pri prejazde ľudoprázdnou krajinou dostali defekt. Neostáva im nič iné, než ich vyblýskané SUV odstaviť na okraji cesty a koleso prehodiť. Než si stihnú uvedomiť, čo sa vlastne deje, dvaja z nich ležia na ceste bez známok života. Kdesi v okolí sa ukrýva ostreľovač, čakajúci na príležitosť zlikvidovať aj zvyšné terče. Začína nerovný boj, v ktorom každý unáhlený krok môže byť rýchlo tým posledným... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nevedel som čo môžem od "Downrange" čakať, ale nakoniec ma to príjemne prekvapilo a musím povedať, že to pôsobilo aj veľmi dobre spracované. Minimálne vizuálne mám pocit, že tvorcovia chceli, aby to vyzeralo veľmi vierohodne, a aby sme mali pocit, že všetky výstrely, všetky zranenia sú skutočné a podarilo sa im ten dojem aj reálne dať. Trošku neviem pochopiť prečo si niekto vyberie miesto, kde strieľa ľudí pre zábavu a potom čo robí ďalej? Odprace telá, uprace cestu po ktorej nikto moc nejazdí a potom sa vráti na miesto čakajúc, či sa náhodou znovu niekto neobjaví, koho by mohol opätovne uloviť? Logika tomu trošku uteká, lebo neviem či by to skutočne mohlo byť až tak lovecky fascinujúce pre tohto snipera. V úvode je pár dobrých scénok. Smrť Sarah je podľa mňa dobre urobená a najmä keď vidíme ako prechádza jednotlivými momentkami umierania. Funguje to a dodáva to tomu určitú dávku tragédie. Takže tam to funguje super. Čakal som síce, že bude mať Stephanie Pearson trošku väčšiu rolu, no prischlo to jej kamarátom. A celkom mám pocit, že sa aj snažili zo situácie dostať. Okey, mohli neurobiť absolútne nič, čakať, kým sniper nebude mať nič na pitie a nič na jedenie, alebo kým zlezie zo stromu, alebo vystrieľa všetky guľky (hoci seriózne som premýšľal, koľko guliek vlastne mal u seba. Lebo vyzeralo to, že neustále mohol strieľať koľko chcel. Tie neobmedzené zásoby guliek sú proste až jemne sprosté. Keď si vezmem film "The Wall", páčilo sa mi, že bol náš hrdina proti skutočnému profesionálovi. A každá guľka bola cielená a dobre zamierená. Tu mám pocit, že niekedy strieľal ako keby vôbec nemal problém s tým koľko má nábojov. Proste nekonečno. Super. Ale film má dobrú atmosféru, dialógy sú celkom dobré, je super, že postavy vedia aj premýšľať a aj keď nie všetko musia byť správne rozhodnutia, aspoň sa snažia dostať zo situácie a bojujú. Keby skutočne sedeli len za autom, bola by to nuda. Takto to celkom funguje. Som celkom spokojný. Ako som povedal, je v tom napätie, má to atmosféru, má to aj vizuálne drsné scénky, je v tom aj trošku smútku a celkom som mal pocit, že niektorých postáv mi bolo aj ľúto. A mal som záujem ich spoznať viac. Ako thriller v štýle decká vs sniper to funguje podľa mňa dobre. Ak máte radi filmy tohto typu, čeknite si ho. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Překvapení, tak jako letošní Francouzská Pomsta, i zde je jednoduchý příběh, ale zatímco Pomsta, našlapovala kolem artu, tak Downrange víc vsází na jednoduchost a razanci. Byť setkání s vlkem, bylo lehce mystické a mrazivé. Ale všechno šlape, už od začátku, gore zde jede na plný plyn, akční scény sou perfektní, bouračka, zúčtování s démonickým sniperem, ale i to sezení za autem a čekání, je prostě plné napětí a nervozity. A jak děj ubíhá, tak hrdinové se začínají lehce vybarvovat, neni to sice nic velkého, což je trošku škoda, na druhou stranu sniper je plný tajemství a jeho důvody, sou skryty v náznacích. A konec, ten je plný ironie. A bonus na závěr, policajti nejsou úplně blbý, to je fakt překvapení. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je od režiséra brutálních mnou ohodnocených 5* pecek Půlnoční vlak či No One Lives ?? Asi se jedno odpoledne Kitamura dost nudil, tak sebral několik neherců a šel si zablbnout, jinak nechápu proč tohle točil. Nápad je to sice originální a dost dobrý jenže zbytek je totální odpad. Nelogické chování, "herci" naprosto otřesní a ten závěr ? to bylo jak z nějakého filmu na TV Barrandov. Hvězda pouze za celkem dobré gore. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela natěšený na další Kitamurův kousek, protože jak Půlnoční vlak (The Midnight Meat Train), tak i Nikdo nepřežije (No One Lives) považuji za lehce nadprůměrnou podívanou. A ani tentokrát neodcházím rozhodně zklamán. Je to sice o trošku slabší podívaná než oba předchozí kousky, ale i tak jsem si jeho sledování docela užil. Z minima dokázal režisér vytěžit celkem dost, i když je pravdou, že ze z toho dalo vyždímat přece jenom ještě i trochu více. Když totiž odstřelovač během první půlhodiny sejme polovinu postav, dostavila se dosti ukecaná pasáž, která mi lehce lezla na nervy. Počáteční tempo i atmosféra začali lehce „hibernovat“ a dialogy dostali přednost před akcí. Naštěstí je nám to vynahrazeno pěkně krvavým závěrem. On celkově Kitamura s krví a gore nešetřil, což bylo samozřejmě dobře. Žaludky slabších nátur dostanou asi trošku zabrat, protože tenhle střelec prostě nezná slitování a se svými oběťmi si (ne)pěkně hraje až do (jejich) samotného konce. Trošku horší už to bylo s hereckými výkony a pestrostí charakteristik jednotlivých postav. Vlastně žádná mi nepřirostla nějak více k srdci a já se tak trochu přistihl, že jsem fandil spíše střelci, než jeho obětem. Samozřejmě ani tady nesmí chybět několik nelogických kopanců a poněkud krvavější finále. Černý humor a morbidní situace já mám rád, ale tohle byl prostě sakra pech, až mi málem i slza od smíchu z tak trapné smrti ukápla. 50% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých ľudí dostane na svojom výlete na aute defekt. Avšak pri výmene pneumatiky zistia, že defekt bol dielom ostreľovača a tak sa začína nerovná hra o prežitie. Prekvapujúco dobré spracovaný príbeh, ktorého značnú časť tvoria iba dialógy ľudí prikrčených za autom, no napriek tomu sa pri ňom nebudete nudiť. pretože nielen herci, ale najmä ľudia, ktorí mali na starosti efekty si dali na filme záležať a ak k tomu prirátame aj vynikajúci záver tak sme svedkami ozaj vydareného filmu, ktorý môžem odporučiť. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama